Imunitatea lui Oprea, ridicată de Senat. DNA poate începe urmărirea penală a generalului

Cazul Oprea a ajuns astăzi în plenul Senatului. Procurorii DNA au primit undă verde să înceapă urmărirea penală pe numele generalului pentru abuz în serviciu în dosarul care a dus deja la demisia Procurorului General Tiberiu Niţu.
Gabriel Oprea
Gabriel Oprea (Epoch Times România)

Senatul a decis miercuri, cu 102 voturi "pentru", 30 "împotrivă" şi unul anulat, să aprobe cererea procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, de începere a urmăririi penale faţă de Gabriel Oprea - actual senator, fost ministru de Interne şi vicepremier pentru Securitate Naţională.

Intrat în vizorul DNA după ce moartea poliţistului Bogdan Gigină, liderul UNPR, Gabriel Oprea, este acuzat de săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul în perioada în care a deţinut funcţia ministerială.

Din probele strânse de procurori reiese că generalul a abuzat în deplasările sale de coloana oficială, deşi legea spune clar că nu avea acest drept decât în situaţii excepţionale. Oprea însă se folosea de ele şi în vizite particulare, când mergea la sediile unor partide politice, restaurante, revenirea zilnică la locuinţa personală, inclusiv în afara programului de lucru şi în zilele nelucrătoare etc. Detalii aici.

Mai mult decât atât, Gabriel Oprea i-a asigurat coloană oficială şi procurorului general Tiberiu Niţu, iniţiativă la fel de ilegală, care i-a adus de altfel şi demisia acestuia din urmă.

Fostul vicepremier se declară însă nevinovat, o "victimă colaterală" în luptele pentru putere.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne