Intrat în colimatorul DNA, Oprea se declară o "victimă colaterală" în luptele pentru putere

La scurt timp după ce procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Gabriel Oprea, fostul vicepremier a susţinut o scurtă conferinţă de presă în care şi-a declarat nevinovăţia.
Gabriel Oprea
Gabriel Oprea (Florin Chirila/Epoch Times)

"Am respectat legile României în toată activitatea mea şi le respect în continuare. Mă consider nevinovat iar acest lucru se va confirma mai devreme sau mai târziu", a declarat Gabriel Oprea, ca reacţie la solicitarea DNA de a-l pune sub urmărire penală.

În discursul susţinut în apărarea sa, şeful UNPR a subliniat că este obligaţia profesională a procurorilor să verifice orice suspiciuni legate de posibil încălcări ale legii, însă el, la fel ca orice alt cetăţean, beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

"Am sprijinit justiţia şi am sprijinit activitatea DNA pe tot parcursul activităţii mele politice. Chiar dacă astăzi sunt vizat eu însumi voi sprijini în continuare aceste instituţii ale statului român. Consider că am acelaşi drepturi şi libertăţi în faţa justiţiei ca orice alt român. Voi face demersuri în faţa justiţiei pentru aflarea adevărului, nu voi îngreuna mersul anchetei.

Îmi voi apăra drepturile uzând de toate pârghiile şi mecanismele aflate la dispoziţia tuturor cetăţenilor români. (...) Ştiu că viaţa politică presupune riscuri dintre cele mai variate, inclusiv de a deveni o victimă colaterală în luptele pentru putere dintre unii sau alţii. Nu regret poziţiile politice şi nu îmi voi schimba principiile niciodată", a declarat Oprea.

Şeful UNPR a subliniat că, în ciuda loviturilor primite de la adversari, partidul pe care îl reprezintă este unul puternic.

"Mergem mai departe. Ne aşteptă un an plin de provocări, urmează campanii electorale, alegeri în care ne vom demonstra seriozitatea. Ne vom lupta cu toate armele pentru a aduce românilor siguranţă şi progres", a adăugat Oprea.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, i-a solicitat luni procurorului general Tiberiu Niţu să sesizeze Senatul pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Gabriel Oprea - actual senator, fost ministru de Interne şi vicepremier pentru Securitate Naţională.

Gabriel Oprea este acuzat de săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul în perioada în care a deţinut funcţia ministerială.

Din probele strânse de procurori reiese că generalul a abuzat în deplasările sale de coloana oficială, deşi legea spune clar că nu avea acest drept decât în situaţii excepţionale. Mai mult decât atât, Oprea i-a asigurat coloană oficială şi procurorului general Tiberiu Niţu, iniţiativă la fel de ilegală. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne