Impresionant: un elefant stă 3 săptămâni în apropierea prietenului său, asteptând să se vindece

Elefantul Tarra împreună cu prietenul său Bella
Elefantul Tarra împreună cu prietenul său Bella (YouTube Screenshot)

În regnul animal se pot lega unele dintre cele mai frumoase şi neobişnuite prietenii. Cu atât mai uimitor este atunci când cele două animale sunt din specii diferite. Pentru cei doi prieteni acest lucru nu este important, de fapt, inima este cea care contează. Un exemplu este prietenia strânsă care s-a legat între elefantul Tarra şi căţelul Bella, amândoi oaspeţi ai Rezervaţiei naturale The Elephant Sanctuary din Tennessee (SUA).

Tarra şi Bella s-au împrietenit în Rezervaţie acum opt ani şi în tot acest timp au stat aproape unul de celălalt erau inseparabili - mâncau, dormeau, se jucau împreună. Într-o zi, Bella a fost rănit şi a stat sub tratament trei săptămâni. În tot acest timp, însoţitorul său credincios, elefantul Tarra, a aşteptat în faţa clădirii unde se afla prietenul său, până când acesta s-a vindecat, refuzând să-i însoţească pe ceilalţi elefanţi în plimbarea prin cele 1.000 de hectare ale parcului.

(YouTube Screenshot)

În fiecare zi, personalul ducea câinele afară să o vadă pe Tarra.

(YouTube Screenshot)

După ce câinele s-a vindecat, cei doi şi-au continuat frumoasa prietenie. Două suflete în armonie perfectă şi încredere, până la sfârşit.

(YouTube Screenshot)

(YouTube Screenshot)

Din păcate, la scurt timp după aceea, Bella a murit. Personalul parcului i-a găsit corpul şi s-a crezut că a fost atacat de coioţi. A fost găsit la circa 2 - 3 km de locul în care a avut loc atacul, iar când au găsite pete de sânge pe partea inferioară a trunchiului elefantului, personalul şi-a dat seama că Tarra a luat corpul prietenul său de la locul atacului.

“[...] M-am uitat împrejur şi am văzut că nu exista nici un semn de atac. Nici sânge, nici smocuri de păr, nimic”, a declarat directorul Rezervaţiei, Steve Smith. Corpul a fost mutat de Tarra".

Tarra a devenit mult mai liniştită şi deprimată după pierderea celui mai bun prieten al ei.

"Nu putem face nimic pentru a-i alina durerea", a afirmat Robert Atkinson, directorul Rezervaţiei. "Singurii care o pot ajuta sunt elefanţii, iar acest lucru se întâmplă deja”.

"Elefanţii fac tot posibilul să se ocupe de Tarra, oferindu-i chiar hrană suplimentară pentru a-i uşura suferinţa. Ei fac ce trebuie să facă, sunt o turmă, o familie şi se ajută unul pe celălalt", a afirmat Atkinson.

De la moartea căţelului, Tarra a fost văzută deseori lângă mormântul prietenului său, ceea ce, potrivit lui Atkinson, este un lucru "remarcabil, dar, în acelaşi timp este un obicei al elefanţilor".

În regnul animal, animalele îşi arată bunătatea, este minunat să vezi acest lucru. După pierderea suferită, Tarra este ea acum cea care are nevoie de afecţiune ... Iar familia sa de elefanţi îi este alături.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură