Căţel abandonat într-o benzinărie atrage clienţii ca un magnet

Când lucrezi cu oamenii, aceştia se aşteptă să ai mereu o atitudine pozitivă. Dacă nu eşti prietenos, poţi afecta imaginea companiei pentru care lucrezi şi poţi ajunge chiar să strici bunul mers al afacerii.
Negao, căţelul ce lucrează la benzinărie
Negao, căţelul ce lucrează la benzinărie (.)

Nu este uşor să avem în permanenţă bună dispoziţie, mai ales când avem o zi proastă. Câteodată este dificil să nu fim afectaţi de probleme şi mergem la muncă având o atitudine negativă. Altădată situaţia în care ne aflăm nu-i prea grozavă şi ajungem să nu ne comportăm bine.

Astfel, poate că, în unele situaţii, a primi clienţii cu zâmbetul pe buze nu ar trebui să fie o datorie pentru o persoană. Poate că mai multe afaceri ar trebui să ia exemplul unei benzinării Shell din Brazilia.

În 2015, Sabrina Plannener şi partenerul ei au cumpărat o benzinărie Shell în Mogi das Cruzes, în Brazilia. În perioada amenajării construcţiei, un căţel negru pe nume Negão obişnuia uneori să-i viziteze.

Acesta avea o atitudine prietenoasă faţă de Plannener şi partenerii ei de afaceri, deşi în trecut avusese nişte incidente cu unele persoane.

Negão fusese abandonat de stăpânii săi şi nu avea un alt loc unde să se adăpostească, astfel că Plannener a decis să-l adopte.

"Am decis să avem grijă de el şi asta am făcut, aşa cum merită de fapt orice animal", a mărturisit Plannener. "L-am dus la veterinar să-i facem vaccin şi deparazitarea, i-am cumpărat mâncare, căsuţă şi o lesă cu care să-l scoatem la plimbare".

Plannener ştia că Negão era un căţel special, aşa că s-a gândit să-i ofere mai mult decât un loc unde să stea: i-a oferit şi un loc de muncă. Când a deschis benzinăria, Negão a început să "lucreze" cu normă întreagă ca gazdă, întâmpinându-i pe clienţi la intrare. Şi chiar a primit o şapcă şi o legitimaţie.

Iniţial, Plannener nu ştia cum o să reacţioneze căţelul când va avea de-a face cu o mulţime de oameni care intrau şi ieşeau din magazinul unde locuia. Se pare însă că acest lucru nu l-a deranjat şi s-a dovedit că este o gazdă pricepută.

"Negão îi aşteaptă pe oameni să sosească şi merge la ei să-i salute, câştigându-le inimile cu şarmul său", spune Plannener. "Clienţii îl adoră. Unii dintre ei chiar îi aduc jucării".

Ca urmare a popularităţii pe care a dobândit-o, Negão a devenit membru al Asociaţiei Grupo FERA, care are scopul de a aduce împreună căţei ai străzii şi afaceri, atunci când aceasta nu reuşeşte să le găsească o casă tradiţională. Astfel, iniţiativa va ajuta mai mulţi căţei să îşi găsească un cămin în Brazilia dar şi în alte ţări, chiar dacă înseamnă că "lucrează" pentru o afacere.

"A fost extraordinar, oamenii sunt încurajaţi să aibă mai mult respect pentru animale", afirmă un purtător de cuvânt al Asociaţiei. "Iar angajaţii se simt bine să aibă alături un coleg patruped".

Când căţelul nu pozează pentru diferite campanii sau întâmpină clienţi, este scos la plimbare. Negão este scos la plimbare de cel puţin 2 - 3 ori pe zi pentru a face mişcare. Benzinăria lucrează 24 de ori pe zi, 7 zile pe săptămână, aşa că este mereu cineva care să-l scoată la plimbare.

Poate că Negão are un stil de viaţă aparte faţă de alţi căţei, însă se bucură să fie în preajma clienţilor, iar aceştia se bucură de prezenţa lui.