Imagini din satelit înfăţişează avioane Mig-29 la o bază din Armenia

Avioane ruseşti Mig-29 la un hangar din Armenia (Avia.Pro)
A.P.
22.10.2020

O imagine de satelit capturată la începutul acestui an a dezvăluit prezenţa mai multor avioane Mig-29, produse de Rusia, la o bază aeriană din Armenia.

Potrivit publicaţiei ruse Avia.Pro, o imagine de satelit a confirmat că recent circa 13 avioane de vânătoare Mig-2, despre care se crede că fac parte din Forţele Aeriene Ruse, au fost staţionate pe un aeroport militar din Erevan, care în trecut găzduia armata rusă în timpul unor exerciţii aeriene.

„Forţele aeriene ruse au transferat cel puţin 13 avioane de tip Mig-29 pe teritoriul Armeniei, după cum se vede în imaginile prin satelit ale bazei aeriene militare Erebuni”, a raportat Avia.Pro.

„Vorbim despre o situaţie specială, deoarece, oficial, Armenia nu are avioane Mig-29”, a subliniat publicaţia, citată de Zerohedge.

După cum se arată în imaginea de satelit furnizată de Avia.Pro, există nu doar 13 avioane Mig-29, ci şi elicoptere, despre care publicaţia susţine că aparţin probabil Forţelor Aeriene Ruse.

Trebuie remarcat faptul că, deşi Rusia şi Armenia au în prezent un pact de apărare, Moscova s-a abţinut de la implicarea militară în conflictul din Karabah din cauza relaţiilor ei cu Azerbaidjanul.

Armenia este prinsă de câteva săptămâni într-un conflict cu Azerbaidjanul susţinut de Turcia, care doreşte să ia controlul asupra zonei Nagorno-Karabah. Enclava aparţinea pe vremuri Azerbaidjanului musulman, fiind, însă, populată de armeni (creştini).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor