Ilan Şor a fost reţinut pentru escrocherie şi spălare de bani

Ilan Şor, controversatul om de afaceri implicat în numeroase scandaluri de corupţie, incluzând cazul miliardului furat, a ajuns să fie reţinut deşi a fost între timp ales primar al oraşului Orhei
Ilan Şor, Primarul Orheiului
Ilan Şor, Primarul Orheiului (agora.md)

Ilan Sor, Primarul Orheiului, cunoscutul om de afaceri şi figurant în raportul Kroll, a fost reţinut pentru 72 de ore. El are statut de învinuit în cadrul unui dosar penal pornit pe un caz de escrocherie în proporţii deosebit de mari.

După ce în după amiaza zilei de 22 iunie, Ilan Sor a fost audiat la Centrul Naţional Anticorupţie, acesta a fost arestat pentru 72 de ore. Informaţia a fost anunţată de către procurorul Adriana Beţişor.

Potrivit acesteia, arestul lui Ilan Sor nu are legătură cu dosarul fostului prim-ministru, Vlad Filat, ci „este vorba despre o nouă cauză penală, pentru evaziune fiscală şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari. Am cerut să fie aplicată măsura preventivă. Datorită informaţiilor pe care le-am primit de peste hotare vom cere aplicarea arestului pentru 30 de zile. Suntem la etapa incipientă.”

Mai mult, noul dosar penal a fost des­chis la finele anu­lui tre­cut şi vizează cre­dite în pro­por­ţii deo­se­bit de mari, acor­date de Banca de Eco­no­mii în anul 2014.

La rândul lor, avocaţii lui Ilan Sor au declarat că acţiunile procuraturii au fost influenţate de mass-media. Aceştia s-au arătat optimişti că ”jude­că­to­rii nu vor accepta demer­sul pro­cu­ro­ri­lor de a eli­bera man­dat de arest pe numele lui Ilan Sor. Pro­cu­ra­tura se ghi­dează de anu­mite pre­siuni ale soci­e­tă­ţii”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe