Igor Dodon îl asigură pe Vladimir Putin de loialitate

Aflat în vizită la Soci, Igor Dodon i-a promis lui Vladimir Putin în cadrul unei întrevederi că nu va promulga nicio lege anti-rusească adoptată de Parlamentul de la Chişinău.
Igor Dodon la Soci participând la şedinţa CSI
Igor Dodon la Soci participând la şedinţa CSI (facebook.com/dodon igor)

Igor Dodon anunţă că marţi a avut o întrevedere cu preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin în cadrul căreia a remarcat în mod special că există persoane în elita politică moldovenească care nu se bucură de ameliorarea relaţiilor moldo-ruse şi dezvoltarea parteneriatului strategic moldo-rus.

”Guvernul şi majoritatea parlamentară, controlată de ţările din Occident, depun tot efortul pentru a submina relaţiile dintre ţările noastre. Am declarat că dezaprob categoric orice manifestări anti-ruse ale autorităţilor Moldovei, gen - deportări din Moldova ale demnitarilor, jurnaliştilor şi artiştilor din FR, propaganda anti-rusească în mass-media”, scrie şeful statului pe pagina sa de Facebook asigurându-l pe Vladimir Putin că nu va semna nicio lege anti-rusească, chiar dacă majoritatea parlamentară o va vota repetat.

”Acest lucru este valabil şi pentru proiectul de lege cu privire la interzicerea difuzării pe teritoriul Moldovei a buletinelor de ştiri şi a emisiunilor informaţional-analitice produse în Rusia”, a adăugat Igor Dodon.

Menţionăm că preşedintele întreprinde în aceste zile o vizită de lucru la Soci. Miercuri acesta a participat şi la şedinţa Consiliului şefilor de state al CSI unde a exprimat interesul Moldovei pentru preluarea preşedinţiei în cadrul CSI, în viitorul cel mai apropiat, şi a semnat o Declaraţie comună a şefilor de state cu privire la sprijinul institutului familiei şi valorilor familiale tradiţionale.