Igor Dodon: Funcţionarii publici fie muncesc pentru binele R. Moldova, fie pleacă în neantul politic

Funcţionarii publici nu trebuie să se gândească la alegerile care urmează să aibă loc, ci la viitoarele generaţii. În caz contrar, ei vor avea o singură cale: o foaie de hârtie, un pix şi cererea de demisie, afirmă şeful statului.
Igor Dodon, preşedintele R. Moldova
Igor Dodon, preşedintele R. Moldova (facebook.com/dodon igor)

Preşedintele Igor Dodon crede că cele mai mari dificultăţi pentru noua guvernare a Republicii Moldova abia urmează deoarece regimul criminal a suferit o înfrângere răsunătoare, dar nu a plecat definitiv.

Acesta atenţionează că reprezentanţii regimului s-au ascuns în toate structurile de stat, organele de forţă, administraţiile publice locale având dorinţa să se revanşeze cât mai curând. Ei vor încerca să destabilizeze situaţia în toate domeniile economiei şi sferei sociale. „Noi primim deja primele semnale în acest sens.”

„Pentru a face faţă tuturor problemelor şi provocărilor din partea regimului care a plecat, este foarte important ca majoritatea parlamentară şi guvernul să acţioneze în comun şi într-o echipă unită. Cel puţin pentru o perioadă de timp, să anunţăm un moratoriu pe subiecte ideologice şi geopolitice care ne dezbină”, scrie şeful statului pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Igor Dodon a ţinut să sublinieze că sarcina primordială a noii guvernări este de a asigura schimbări cardinale în toate domeniile - justiţiei, economiei, sferei sociale. Cetăţenii R. Moldova trebuie să ştie că nu vor mai fi deschise dosare penale la apelul vreunui şef de partid sau funcţionar. Antreprenorii trebuie să fie siguri că nu vor mai fi fabricate dosare penale în scopul capturării afacerilor sau eliminării concurentului.

„Fiecare funcţionar public sau guvernamental nu trebuie să se gândească la alegerile care urmează să aibă loc, ci la viitoarele generaţii. În caz contrar, el va avea o singură cale: o foaie de hârtie, un pix şi cererea de demisie.

Niciun funcţionar nu va mai putea conta pe protecţia familiei, nănaşilor, cumetrilor sau a consătenilor. Fie munceşte pentru binele ţării, fie pleacă în neantul politic”, a adăugat şeful statului precizând că nu va mai fi admis turismul politic şi trecerea deputaţilor dintr-o fracţiune în alta. „Vom consfinţi această normă în legislaţie.”

În concluzie, Igor Dodon a promis tuturor cetăţenilor R. Moldova din diasporă că nu vor fi uitaţi şi vor fi implicaţi activ în luarea deciziilor privind soarta ţării. „Unicul nostru potenţial sunt oamenii. Unica strategie de care avem nevoie este cea de păstrare a poporului, a fiecărei familii şi valorificarea întregii experienţe care va fi acumulată de viitoarele generaţii pentru transformarea R. Moldova.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe