Plahotniuc, pe "lista neagră" a ruşilor: "Despre bani este vorba, banii pe care ruşii spun că i-a furat din băncile lor"

Vlad Plahotniuc, liderul PD
Vlad Plahotniuc, liderul PD (Captură Foto / privesc.eu)

Vicepremierul rus Dmitrii Kozak i-a confirmat viceprim-ministrului R. Moldova, Andrei Năstase, că liderul democraţilor, Vlad Plahotniuc, este dat în urmărire federală şi urmează ca în curând să fie dat şi în urmărire internaţională. Totodată, în condiţiile în care Plahotniuc a reuşit să părăsească Moldova, Năstase a mai susţinut că oriunde se va ascunde acesta, "justiţia liberă a Moldovei" îl va găsi.

"Oriunde s-ar ascunde pe acest Pământ criminalii poporului nostru, justiţia liberă a Moldovei îi va găsi. Ne vom aduce acasă călăul şi-l vom judeca în faţa întregii ţări, în faţa întregii lumi. Reţineţi aceste cuvinte, lăsaţi timpul să-mi măsoare vorbele!", a declarat Năstase într-un interviu acordat Deutsche Welle.

Referitor la discuţiile cu vicepremierul Kozak, Năstase a confirmat că supărarea Rusiei faţă de Plahotniuc are legătură cu banii pe care oligarhul i-ar fi furat din băncile ruseşti.

"Da, am discutat cu domnul Kozak despre dosarele lui Plahotniuc. El mi-a confirmat că este dat în urmărire federală şi va fi dat şi în urmărire internaţională , deoarece are un dosar penal deschis pe numele lui la Moscova.

Despre bani este vorba, despre banii pe care ruşii spun că i-a furat din băncile lor. Vom afla totul despre acest caz, vom afla despre ce fel de bani este vorba, dacă este vorba despre banii din Loundromat sau despre alţii. Vom afla şi vom spune şi oamenilor despre ce este vorba.

Nu am ştiinţă de lupta între anumite grupări. Pentru mine Plahotniuc înseamnă coşmarul Moldovei din ultimii 10 ani, înseamnă criminalitate financiară şi nu doar atât, este cel care a transformat Moldova în propria lui moşie, este cel care a depopulat-o. Este cel care ne-a jefuit şi sărăcit ţara, iar pentru toate aceste lucruri va trebui să răspundă şi va răspunde. Să nu aibă nimeni nici un dubiu. Atunci când un popor vrea să-şi judece călăii, o poate face, indiferent unde se vor ascunde aceştia. Românii şi-au găsit penalii şi în Costa Rica sau în Indonezia, oriunde pe acest Pământ. Nu are unde să se ascundă!", a precizat Năstase.