IFC acordă un împrumut de 36,6 milioane lei pentru societatea de microfinanţare Patria Credit

Epoch Times România
22.10.2012

IFC, membru al Grupului Băncii Mondiale, asigură un împrumut de 36,6 milioane lei (10.4 milioane dolari) pentru Patria Credit, cu scopul de a sprijini accesul la finanţare pentru microîntreprinderile si întreprinderile mici din România.

Potrivit IFC, această finanţare este în concordanţă cu strategia Grupului Băncii Mondiale în România de a spori creşterea economică si competitivitatea, de a reduce sărăcia şi inegalitatea, precum şi de a extinde creşterea prin asigurarea accesului la finanţare pentru întreprinderi mici şi pentru gospodării cu venit mic şi mediu.

“Sprijinul IFC ne va permite să creştem gradul de incluziune financiară şi să reducem decalajele în finanţarea formală pentru microîntreprinderile locale, dintre care multe sunt administrate de femei”, a declarat directorul general al Patria, Bogdan Merfea.

România a devenit membră a IFC în anul 1990. Portofoliul de investiţii al IFC în România se ridică la aproape 600 milioane dolari. În România, IFC este axată pe agricultură, producţie generală, infrastructură şi sănătate. De asemenea, IFC investeşte în pieţele financiare şi asigură acces la finanţare pentru întreprinderile mici din România.

IFC, membru al Grupului Băncii Mondiale, este cea mai mare instituţie de dezvoltare globală axată exclusiv pe sectorul privat. IFC ajută tările în curs de dezvoltare să obţină creştere durabilă prin finanţarea investiţiilor, prin mobilizarea de capital pe pieţele financiare internaţionale şi prin furnizarea de servicii de consultanţă pentru societăţi comerciale şi guverne. În anul fiscal 2012, investiţiile acesteia au atins un nivel de peste 20 miliarde dolari.

Patria Credit a fost înfiinţată în anul 2007 de către Romanian American Enterprise Fund (RAEF), care a preluat Capa Finance şi a redenumit-o Patria Credit în 2009. Cu 42 de unităţi teritoriale şi peste 12.000 de clienţi, strategia Patria vizează micii întreprinzători şi producătorii agricoli, extinzând accesul la servicii de finanţare atât în zonele urbane, cât şi în cele rurale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor