ÎCCJ respinge recursul lui Mihail Boldea privind prelungirea măsurii arestării preventive

Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a respins, marţi, ca nefondat recursul deputatului Mihail Boldea împotriva deciziei de prelungire a duratei arestării preventive.
Epoch Times România
24.04.2012

Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a respins, marţi, ca nefondat recursul deputatului Mihail Boldea împotriva deciziei de prelungire a duratei arestării preventive.

În 19 aprilie, instanţa supremă a prelungit cu 30 de zile mandatul de arestare emis în cazul lui Mihail Boldea în dosarul în care este acuzat de înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Potrivit deciziei ÎCCJ, mandatul de arestare emis pe numele lui Boldea a fost prelungit din 26 aprilie până în 25 mai.

Deputatul Mihail Boldea rămâne în arest, a decis ÎCCJ.

De asemenea, în 18 aprilie, Completul de cinci judecători al ÎCCJ a decis definitiv ca deputatul Mihail Boldea să rămână în arest preventiv, după ce i-a respins recursul formulat de acesta împotriva respingerii cererii de eliberare provizorie sub control judiciar.

Mihail Bodea a susţinut atunci în faţa instanţei că magistraţii ÎCCJ i-au încălcat dreptul la liberă petiţionare, cât şi cel la libertate şi la siguranţă, prevăzut de art.5 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, atunci când i-au respins prima dată ca inadmisibilă cerere de eliberare sub control judiciar.

El a criticat faptul că se află în arest fără a şti pentru care dintre acuzaţiile i se aduc s-a luat această măsura preventivă.

Magistraţii ÎCCJ au decis, pe 22 martie, emiterea unui mandat de arestare în lipsă pe numele lui Mihail Boldea, iar pe 27 martie instanţa supremă a confirmat mandatul, politicianul fiind atunci încarcerat.

Deputatul este acuzat că este liderul unui grup infracţional care se ocupa cu înşelăciuni imobiliare, prejudiciul fiind de peste 1,5 milioane euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor