Hollywoodul roşu. Noi criterii de corectitudine politică la premiile Oscar

Statuete Oscar
Statuete Oscar (Getty Images)

Peliculele care candidează pentru cel mai prestigios premiu din industria cinematografică, Premiul Oscar pentru cea mai bună imagine, vor trebui să îndeplinească noi standarde de diversitate până în 2024, pentru a putea fi acceptate.

Conform noilor criterii, care intră în vigoare în decursul următorilor 4 ani, filmele vor trebui să demonstreze că satisfac două dintre cele patru mari categorii de diversitate, care includ actori, naraţiuni şi echipe din grupuri minoritare de gen şi rasă.

Alte categorii, inclusiv cel mai bun actor şi cea mai bună actriţă, nu vor fi afectate de noile criterii de diversitate.

Pentru a îndeplini noile standarde, cel puţin unul dintre actorii principali sau un actor secundar important trebuie să fie dintr-un grup subreprezentat.

Povestea principală trebuie să se concentreze, de asemenea, asupra unui grup subreprezentat sau 30% din rolurile minore trebuie să aparţină la două dintre următoarele categorii: femei, rase sau etnii subreprezentate, LGBTQ sau cu persoane cu dizabilităţi cognitive sau fizice.

Pentru a fi eligibile, filmele pot îndeplini, de asemenea, alte criterii, inclusiv oferirea de training-uri plătite sau oportunităţi de instruire grupurilor subreprezentate.

Alternativ, există criterii pentru dezvoltarea publicului, printre care se numără şi sugestia pentru studiouri de a avea mai mulţi directori interni din grupuri subreprezentate în industrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură