Liderul Partidului Comunist american cere membrilor să-l sprijine pe Joe Biden în alegeri

(photos.com)

Liderul Partidului Comunist, Bob Avakian, şi-a anunţat sprijinul pentru fostul vicepreşedinte Joe Biden la viitoarele alegeri prezidenţiale.

Avakian, fondatorul şi liderul Partidului Comunist Revoluţionar al SUA, le-a spus adepţilor săi, într-o declaraţie, sâmbătă, că ar trebui să voteze pentru Joe Biden la alegerile prezidenţiale din 2020.

„La această oră critică, trebuie utilizate toate mijloacele adecvate de acţiune non-violentă pentru a elimina acest regim de la putere”, a spus Avakian în declaraţia sa. „Şi dacă, în ciuda protestelor în masă care solicită înlăturarea regimului Trump / Pence, acesta rămâne la putere în momentul alegerilor, folosirea tuturor mijloacelor adecvate pentru a înlătura acest regim trebuie să includă votul împotriva lui Trump.“

Avakian a continuat să clarifice că nu doreşte ca adepţii săi să voteze pentru un terţ candidat şi că votul lor trebuie să fie pentru Biden.

„Pentru a fi clar, acesta nu este un "vot de protest" pentru un candidat care nu are nicio şansă de a câştiga, ci un vot pentru a-l susţine pe candidatul Partidului Democrat, Biden, pentru a vota eficient împotriva lui Trump”, a scris liderul comunist.

Avakian a adăugat că îl consideră în continuare pe Biden şi Partidul Democrat „reprezentanţi şi instrumente ale acestui sistem de exploatare, opresiv şi literalmente ucigaş ale capitalismului-imperialist”, dar că toate acestea trebuie ignorate deocamdată, deoarece eliminarea lui Trump este mai importantă.

„Dar aceste alegeri sunt diferite”, a afirmat liderul comunist.

„Întrebarea nu este dacă Biden şi democraţii reprezintă ceva „bun”, a continuat Avakian. „Biden nu este 'mai bun' decât Trump, în vreun sens semnificativ, cu excepţia faptului că nu este Trump şi nu face parte din demersul de consolidare şi aplicare a guvernării fasciste, cu tot ce înseamnă aceste lucru”.

„A aborda aceste alegeri gândindu-ne care candidat este 'mai bun' înseamnă să nu înţelegem mizele cu adevărat profunde şi consecinţele potenţiale ale implicaţiilor”, a adăugat el. „Faptul este că poate exista unul - doar unul singur - „bun ”care poate ieşi din aceste alegeri: cel care îi oferă o înfrângere decisivă lui Trump şi întregului regim fascist.”

Bob Avakian a susţinut, de asemenea, mişcări violente în trecut, precum Cărarea Luminoasă - o mişcare rebelă maoistă, teroristă, care a încercat să răstoarne guvernul din Peru, folosind războiul de gherilă şi asasinatele, pe model columbian - la sfârşitul anilor '80 şi începutul anilor '90.

În luna mai, înaintea incidentului morţii lui George Floyd, Biden a cerut „schimbări instituţionale revoluţionare” în SUA.