Sanders câştigă alegerile primare din Oregon, iar Clinton în Kentucky

Candidata prezidenţială democrată Hillary Clinton a câştigat la limită alegerile primare democrate din Kentucky, în timp ce rivalul său, Bernie Sanders a obţinut o victorie în statul Oregon.
Fostul secretar de stat american Hillary Clinton.
Fostul secretar de stat american Hillary Clinton. (Captură Foto)

Victoria de marţi a lui Clinton a frânat valul recent al succeselor înregistrate de senatorul Bernie Sanders, după ce a fost preferat de locuitorii din Virginia de Vest şi Indiana săptămâna trecută.

Marţi seara, după numărarea a 99% din voturile în statul Kentucky, Clinton a obţinut 46,7%, faţă de 46,3% cât a primit Sanders, a raportat CNN.

Totuşi, victoria nu este promiţătoare din moment ce Clinton dorea să obţină un rezultat mult mai clar în Kentucky, un stat ce nu a fost considerat un teren favorabil pentru fostul secretat de stat.

“Tocmai am câştigat în Kentucky. Mulţumiri tuturor celor care s-au prezentat. Întotdeauna suntem mai puternici când suntem uniţi”, a scris Clinton pe contul ei de Twitter.

În timp ce Sanders a obţinut o victorie clară în estul statului Kentucky, Clinton l-a întrecut în zonele urbane.

Niciunul dintre candidaţi nu va câştiga un avantaj semnificativ în privinţa delegaţilor din Kentucky, din moment ce delegaţii sunt acordaţi direct proporţional cu numărul de voturi pe care candidaţii îl obţin în fiecare district congresional.

Clinton trebuia să câştige sprijinul a 140 de delegaţi pentru a reuşi să îşi asigure nominalizarea în tabăra democrată, conform NBC.

În Oregon, Sanders a depăşit-o pe Clinton cu 53 la 47%, într-un procent de 60% din voturile numărate.

După aceste alegeri primare, senatorul din Vermont a respins ideea că ar trebui să îşi suspende campania.

“Există o mulţime de oameni, mulţi academicieni şi politicieni, care au spus, ‘Bernie Sanders ar trebui să renunţe. Oamenii din California nu au dreptul să determine cine va fi următorul preşedinte’”, a declarat Sanders marţi noaptea la un miting electoral în Carson, California.

“Ei bine, daţi-mi voie să fiu cât pot de clar. Rămânem în cursă până la numărarea ultimului vot”, a continuat el.

Sanders a câştigat până acum 1.473 de delegaţi şi 40 de superdelegaţi, în timp ce Clinton a câştigat 2.240 de delegat şi 524 de superdelegaţi. Pentru a obţine nominalizarea în tabăra democrată, oricare dintre cei doi candidaţi trebuie să câştige 2.383 de delegaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe