Hilde Brandl: Dacă facem amnistia fiscală să scape Tel Drum de datoria de 12 milioane la ANAF, avem o mare problemă

Hilde Brandl
Hilde Brandl (Facebook / Hilde Brandl)

PSD pare că a uitat că în România trebuie sprijiniţi în primul rând cei care respectă legea, a declarat miercuri, pentru Epoch Times, Hilde Brandl, preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri liberali din Bucureşti, în contextul discuţiilor despre amnistia fiscală anunţată de social-democraţi.

"Au existat momente în istoria naţiunilor europene când astfel de decizii au ajutat economia, antreprenorii şi piaţa muncii. În general, astfel de amnistii cuprind sume de bani pe care ştim cu toţii că nu îi vom mai recupera niciodată, iar în cazul nostru discutăm în special de datoriile companiilor de stat la bugetul României. Întrebarea când vine vorba de PSD – iar aici voi aminti mai ales de amnistiile penale – este dacă această decizie priveşte cu adevărat economia românească sau strict câteva cazuri punctuale", a afirmat Hilde Brandl.

Liderul liberal a explicat că, dacă facem această amnistie fiscală doar pentru ca o firmă care a căpuşat bugetul statului - aşa cum este Tel Drum, companie din Teleorman care are strânse legături cu liderul PSD Liviu Dragnea - să scape de datoria de 12 milioane de lei către ANAF, atunci avem o mare problemă.

"În acelaşi timp, eu atrag atenţia că astfel de amnistii creează în piaţă un hazard moral care îi poate afecta exact pe oamenii de afaceri care au fost corecţi, care şi-au plătit taxele la timp şi care au respectat legea. De aceea, cred că trebuie găsite modalităţi prin care şi cei care au plătit să fie încurajaţi şi să nu simtă că aceasta este o măsură luată în detrimentul lor. PSD pare că a uitat că în România trebuie sprijiniţi în primul rând cei care respectă legea", a precizat Hilde Brandl.