Hilde Brandl: Conflictul din PSD e generat doar de dorinţa celor două tabere mafiote de a controla guvernarea

Hilde Brandl
Hilde Brandl (Facebook / Hilde Brandl)

Conflictul dintre cele două tabere din PSD nu are nicio legătură cu interesele românilor şi ale României şi nici măcar cu vreun principiu democratic sau social-democrat, singura miză a acestora este de a-şi asigura controlul guvernării şi implicit al fluxurilor de bani care susţin clientela de partid, a declarat vineri, pentru Epoch Times, preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri liberali din Bucureşti, Hilde Brandl.

"Singura parte bună din acest conflict este că reprezentanţii celor două tabere spun ceea ce opoziţia şi protestatarii spun public de aproape doi. Astăzi auzim inclusiv din gura unor pesedişti că Dragnea este un condamnat penal care conduce autoritar, că Firea este un primar incompetent, că unii lideri PSD sunt analfabeţi, că la 10 august jandarmeria a gazat şi a bătut cetăţeni paşnici ş.a., chestiuni pe care până acum socialiştii le respingeau cu putere. Totul este o luptă pentru funcţii, pentru influenţă şi pentru bani. De două zile citim în presă cum Dragnea oferă ministere, locuri eligibile pe lista pentru europarlamentare, contracte şi tot felul de promisiuni. Nimic despre valori, nimic despre principii, nimic despre proiecte concrete pentru ţară", a afirmat Hilde Brandl.

Liderul liberal a subliniat că ambele tabere din PSD sunt făcute din acelaşi aluat.

"Mă întrebaţi dacă simpatizez vreo tabără. Nu, nici nu aş avea cum. În ambele tabere se află persoane condamnate penal, persoane trimise în judecată şi persoane care au demonstrat deja în ultimii ani că sunt conducători incompetenţi care au generat în comunităţile lor doar sărăcie, disperare şi un real exod al românilor. Din cauza acestor politicieni, aproape cinci milioane de români au plecat din ţară în ultimii ani. Nu, nu există nimic pozitiv în toată această poveste. Nu poţi spune gruparea mafiotă x este mai bună decât gruparea mafiotă y. Ambele sunt la fel de nocive pentru ţară şi pentru români. Indiferent de rezultatul final, peste ţară pluteşte în continuare ameninţarea reprezentată de aceşti politicieni hoţi şi incompetenţi. De aceea cred că în final partidele de opoziţie trebuie să se aşeze la aceeaşi masă pentru a oferi soluţii concrete şi proiecte clare. Doar aşa vom elibera ţara de actuala ciumă roşie", a precizat Hilde Brandl.