Hamas, suspectată de răpirea a trei adolescenţi israelieni

(MOHAMMED ABED / AFP / Getty Images)

Membrii Hamas sunt suspectaţi de răpirea a trei adolescenţi israelieni, conform Times of Israel.

Doi dintre suspecţi, Amer Abu Aysha şi Marwan Kawasme, sunt membri Hamas cunoscuţi şi au lipsit de la locuinţele lor din Cisiordania încă din data la care au fost răpiţi cei trei.

Abu Aysha, în vârstă 32 de ani, este fiului unui bărbat reţinut de Israel în baza cooperării cu Hamas. Fratele tânărului a fost membru al organizaţiei teroriste şi a fost omorât în 2005, în timpul unui conflict cu Forţele Apărării Israeliene.

Kawasme, în vârstă de 29 de ani, a fost reţinut atât de Autoritatea Palestiniană cât şi de Israel. La fel ca în cazul lui Abu Aysha, familia lui Kawasme are conexiuni cu Hamas.

Ziarul Times of Israel anunţă că „unchiul lui Abdullah Kawasme a fost comandantul aripii militare a organizaţiei în Hebron şi a fost ucis într-un conflict cu ofiţerii SWAT din noiembrie 2003”.

Cei trei adolescenţi israelieni, Gil-ad Shaar, Eyal Yifrach şi Naftali Fraenkel, au fost răpiţi pe 12 iunie, în timpul unei călătorii în apropiere de Ierusalim. Forţele Defensive Israeliene au organizat operaţiuni intense de căutare, eforturile continuând şi în prezent.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe