Hackeri străini pătrund în bazele de date electorale ale două state americane

În plină campanie prezidenţială, FBI a avertizat două state americane că bazele lor de date au fost ţinta unor atacuri cibernetice. Fără să dezvăluie despre care state a fost vorba, FBI a recomandat Comitetelor Electorale ale tuturor statelor să verifice dacă au înregistrat activităţi similare.
(Captură Foto)

Hackeri care operează din afara SUA au pătruns în bazele de date electorale a două state americane în ultimele săptămâni, conform unei declaraţii a FBI, care a dezvăluit luni o alertă de “urgenţă” trimisă la începutul acestei luni de către Divizia de Cibernetică a agenţiei.

Conform avertismentului, FBI a primit informaţii despre două adrese IP separate care au încercat să pătrundă ilegal în interiorul website-urilor Comitetelor Electorale din două state americane. Documentul în sine nu dezvăluie care state au fost afectate, deşi Michael Isikoff de la Yahoo News a citat “surse familiare” cu cele două incidente care ar fi afirmat că este vorba de Arizona şi Illinois.

Yahoo a susţinut că hackingul din Illinois a fost mult mai serios, forţând oficialii să închidă sistemul de înregistrare a alegătorilor timp de 10 zile în iulie, în timp ce intruziunea din Arizona nu pare să îşi fi atins obiectivul.