Avertizor: NSA are emailurile şterse ale lui Hillary. S-ar putea ca NSA să fi fost implicat în hackuirea CND

William Binney, fost angajat NSA devenit informator.
William Binney, fost angajat NSA devenit informator. (Captură Foto)

William Binney, un celebru avertizor din sânul serviciilor americane a declarat duminică într-un interviu radio că NSA are “toate” emailurile şterse ale lui Hillary Clinton şi că FBI-ul ar putea obţine accesul la ele dacă ar dori acest lucru.

Binney, care a deţinut poziţii înalte în cadrul ierarhiei NSA, a făcut valuri în 2013, când a avertizat că statul de tip Big Brother este imediat după colţ. După cum era de aşteptat, declaraţia sa a primit extrem de puţină expunere mediatică.

Duminică, Binney a ridicat posibilitatea ca hăckuirea serverului Comitetului Naţional Democrat să nu fi fost realizată de Rusia, ci de un angajat nemulţumit al serviciilor americane de informaţii, îngrijorat de faptul că Hillary Clinton a compromis secrete ale securităţii naţionale prin utilizarea adresei de email personale pentru desfăşurarea de afaceri de stat.

Binney a fost un arhitect al programului de supraveghere al NSA. El a devenit un renumit informator când a demisionat, în 31 octombrie 2001, după ce a lucrat timp de peste 30 de ani cu agenţia. El a făcut aluzie la o mărturie depusă în faţa Comitetului Judiciar din Senatul SUA în martie 2011 de către directorul FBI de la acea vreme, Robert S. Mueller, când acesta a discutat despre abilitatea FBI-ului de a accesa diverse baze de date secrete “pentru a monitoriza terorişti cunoscuţi sau suspectaţi”.

“Mueller discuta de fapt despre accesul în baza de date a NSA, care este prezentată bineînţeles în materialul publicat de (Edward) Snowden, care vorbeşte despre un acces direct în baza de date a NSA de către FBI şi CIA. Implicaţia este că NSA şi un anumit număr de agenţii din guvernul SUA au de asemenea acele emailuri”.

“Aşadar, dacă FBI-ul le-ar fi dorit cu adevărat ar fi pătruns în acea bază de date şi le-ar fi luat chiar acum”, a declarat el despre emailurile lui Clinton precum şi cele ale Convenţiei Naţionale Democrate (CND).

Întrebat dacă consideră că NSA are copii ale “tuturor” emailurilor lui Clinton, inclusiv ale corespondenţei şterse, Binney a confirmat.

“Da”, a răspuns el. “Acesta ar fi punctul meu de vedere. Ei au toate emailurile şi FBI le poate obţine de acolo”.

Binney a speculat apoi despre ceva chiar mai interesant: hackul CND ar fi putut fi coordonat cu cineva din interiorul comunităţii americane de informaţii, nemulţumit de faptul că Hillary Clinton a compromis secrete ale securităţii naţionale prin utilizarea adresei private de email.

Un alt aspect este acela că NSA, conform unui articol publicat de Observer în luna martie a acestui an, are o problemă cu Hillary Clinton deoarece controversata democrată ar fi compromis materiale Gamma – cele mai sensibile materiale în cadrul NSA.

“Au existat un număr de oficiali NSA care s-au plâns mass mediei, rezultând un articol în legătură cu ceea ce a făcut ea. A luat materiale care s-au regăsit mai apoi în emailurile sale, direct din rapoartele Gamma. Gestul reprezintă o compromitere directă a celui mai sensibil tip de informaţii al NSA. Ea are o problemă reală. Există atât de mulţi oameni supăraţi pe ceea ce a făcut ea în trecut.... Prin urmare, nu cred neapărat că ruşii sunt singurii care au obţinut acele emailuri.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe