Guvernul Cioloş renunţă la OUG privind salarizarea bugetarilor

După negocierile eşuate dintre sindicalişti şi ministrul Muncii, Ana Costea, Guvernul Cioloş a decis să renunţe la ordonanţa de urgenţă privind salarizarea bugetarilor.
Dan Suciu
Dan Suciu (www.gov.ro)

Guvernul condus de premierul Dacian Cioloş a luat decizia să retragă ordonanţa de urgenţă privind salarizarea bugetarilor, a anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

"Nu vom continua cu acest proiect de ordonanţă de urgenţă. (...) Scopul Guvernului este să vină cu un proiect acceptat de partenerii sociali, este singurul nostru scop, în limitările fiscal-bugetare pentru 2016-2017 pe care ni le permitem", a declarat Dan Suciu, citat de Mediafax.

Oficialul de la Palatul Victoria a explicat că au fost înţelese presiunile şi interesul public pentru acest proiect de ordonanţă de urgenţă, astfel că de joi vor fi reluate discuţiile cu sindicaliştii.

"Am înţeles îngrijorările partenerilor sociali, vom discuta cu aceştia începând de mâine. Vom căuta soluţii mulţumitoare, dar în limia deficitului bugetar", a subliniat Dan Suciu, adăugând că proiectul abandonat de Guvern nu ar fi dus la diminuarea salariului pentru nicio categorie de angajaţi din sistemul bugetar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne