Dacian Cioloş: Nu sunt Don Quijote, dar pot să fiu kamikaze

Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / Getty Images)

Premierul Dacian Cioloş nu îşi asumă statutul de Don Quijote, dar ar putea fi în schimb un adevărat kamikaze în reformarea unor domenii sensibile actualei clase politice.

"Eu nu sunt cavalerul Don Quijote, nu-mi asum treaba asta. Adică, nu îmi asum să las impresia cuiva, pentru că ştiu şi aşteptările care sunt vis-a-vis de Guvernul ăsta, nu-mi asum să las impresia că putem face minuni de unii singuri şi putem schimba societatea împotriva voinţei ei", le-a declarat Dacian Cioloş jurnaliştilor prezenţi la Palatul Victoria, citat de Mediafax.

Întrebat atunci dacă ar putea să îşi asume rolul unui kamikaze astfel încât să încerce reformarea unor domenii sensibile pe care politicienii nu vor să le abordeze din diverse calcule electorale, premierul a replicat:

"Da, sigur, pot fi kamikaze pentru că, aşa cum am mai spus-o nu am... intenţia mea nu e să fac din acest mandat o trambulină politică personală pentru mine. Şi atunci pot să fiu... Dar nici nu o să fiu kamikaze doar de dragul de a mă arunca în aer ca să se vadă bucăţile pe pereţi".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne