Dragnea şi Tăriceanu insistă degeaba. Momentan, Guvernul Cioloş nu ia în calcul remanieri

În contextul în care liderii PSD şi ALDE insistă de ceva vreme ca Guvernul Cioloş să facă o serie de remanieri, vicepremierul Vasile Dîncu a dezvăluit că o astfel de discuţie nici măcar nu a avut loc în cadrul Executivului.
Dîncu Vasile
Dîncu Vasile (Epoch Times România)

Solicitările venite din partea partidelor referitoare la remanierea unor miniştri ai Cabinetului Cioloş au avut loc, de cele mai multe ori, din cauza "unor inabilităţi comunicaţionale ale unor colegi din Guvern", a declarat marţi, la Realitatea Tv, vicepremierul Vasile Dîncu.

"Nu am discutat în acest moment despre remanieri. De altfel discutăm încontinuu, împreună cu premierul Dacian Cioloş, despre evaluări, despre performanţă. Vedeţi că avem un plan de priorităţi pe care îl urmărim tot timpul şi care este pus pe site-urile ministerelor, pe site-ul Guvernului, cu priorităţile, cu urgenţele, cu lucrurile pe care le avem de făcut.

Deci se poate urmări foarte clar fiecare ce face în această situaţie. Sigur că, în funcţie de evaluări, se poate face asta, dar, în acest moment, noi nu am discutat niciodată despre remanieri", a declarat Vasile Dîncu, citat de Agerpres.

Potrivit ministrului Dezvoltării regionale şi Administraţiei Publice, zvonurile legate de eventuale remanieri apar ciclic, cam din trei în trei luni.

"Ştiu că partidele din Parlament, mai ales cele care se consideră de opoziţie, o cer mai adesea. De cele mai multe ori s-a întâmplat din cauza unor inabilităţi comunicaţionale ale unor colegi din Guvern. Poate sunt şi oameni foarte tineri, oameni care sunt specialişti în domeniul lor, dar nu au vorbit foarte mult public, în mass-media.

A trecut doar puţină vreme, sunt doar patru luni de când unii dintre colegii mei au ieşit în spaţiul public şi fac aceste munci complicate care înseamnă o muncă de ministru, o muncă de secretar de stat. Şi cred că pe măsură ce avansează în timp o să vedeţi că sunt tot mai bine implementaţi", a precizat Vasile Dîncu.

Întrebat de unele declaraţii controversate făcute de miniştri Agriculturii şi Sănătăţii, vicepremierul a afirmat că "ambii miniştri sunt specialişti foarte buni, dar câteodată specialiştii sunt cinici".

"Câteodată dau senzaţia că normalitatea cu care se referă la un domeniu care pe noi, ceilalţi din societatea civilă, ne îngrijorează cu adevărat, ei se referă profesional, scot bisturiul şi spun (...) adevărul", a mai adăugat Vasile Dîncu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne