Guvernul Cioloş, în lumina reflectoarelor. Cele trei mari nemulţumiri ale lui Iohannis

Cu câteva zile în urmă, preşedintele Klaus Iohannis susţinea că există lucruri care îl nemulţumesc la actualul Guvern, dar nu a intrat în detalii pe acest subiect. Acum, şeful statului vine cu explicaţii concrete.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

În cadrul ceremoniei de învestitură a noului ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, preşedintele Klaus Iohannis a vorbit despre nemulţumirile sale cu privire la Guvernul Cioloş.

Trei mari nemulţumiri are preşedintele Klaus Iohannis faţă de Executivul condus de premierul Dacian Cioloş - situaţia fondurilor europene, legea salarizării bugetarilor şi situaţia de la Opera Naţională.

"M-am referit acum câteva zile, când am fost la o manifestare foarte frumoasă la Timişoara, o manifestare de cercetare, cu cercetători din ţară şi din străinătate, şi am făcut acolo o afirmaţie care nu ştiu dacă a fost foarte bine înţeleasă, cea cu "am ceva nemulţumiri legate de Guvern". […] Asta a fost una din nemulţumirile mele, că pe zona fondurilor europene lucrurile încă nu s-au mişcat aşa cum probabil ar fi trebuit".

O altă nemulţumire, şi evident că nu am fost singurul care a avut-o, a fost situaţia care s-a creat când s-a lucrat pe un act normativ care ar fi venit să reglementeze salarizarea bugetarilor.

Şi, în fine, o a treia nemulţumire, este, înţeleg, în curs de rezolvare şi s-a referit, evident, la situaţia de la Operă. Este un contra-exemplu de implicare a unui Minister ceea ce s-a întâmplat la Operă. Cred că au rămas puţine greşeli imaginabile care nu au fost făcute de către ministrul Culturii în această chestiune. Astfel de nemulţumiri le am, le discut cu Prim-ministrul Cioloş şi, după cum se vede, ele se rezolvă", a declarat Iohannis.

Şeful statului a ţinut să sublinieze că nu există nemulţumiri care duc la vreun circ între Palate sau la certuri între Preşedinte şi Prim-ministru pentru că "noi lucrăm împreună şi rezolvăm problemele".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne