USL refuză o Alianţă Românească în Harghita

Conducerile filialelor judeţene ale PDL, UNPR, PRM, PNŢCD şi Partidului Ecologist Român au invitat conducerea Uniunii Social Liberale (USL) Harghita, precum şi celelalte partide din judeţ, la discuţii în vederea constituirii Alianţei Electorale Româneşti, pentru o mai bună reprezentare a românilor.
Bogdan Costea
17.04.2012

Conducerile filialelor judeţene ale PDL, UNPR, PRM, PNŢCD şi Partidului Ecologist Român au invitat conducerea Uniunii Social Liberale (USL) Harghita, precum şi celelalte partide din judeţ, la discuţii în vederea constituirii Alianţei Electorale Româneşti, pentru o mai bună reprezentare a românilor. Într-un comunicat comun al celor cinci partide se arată că obiectivul alianţei este obţinerea a cât mai multe mandate de consilieri judeţeni, dar şi a unor mandate de consilieri locali, la nivelul anumitor comunităţi. ,,Facem acest apel către toţi cei care simt şi gândesc româneşte, întrucât suntem convinşi că doar astfel românii vor fi cât mai bine reprezentaţi la aceste nivele, dar şi că numai împreună vom putea rezolva problemele cu care se confruntă românii din Harghita", se arată în comunicatul menţionat.

Preşedintele UNPR Harghita, Claudiu Sere, consideră că în acest judeţ ,,trebuie depăşite orgoliile personale şi trebuie avut în vedere, în principal, interesul românilor de a fi cât mai bine reprezentaţi la nivelul Consiliului Judeţean şi în localităţile în care românii nu sunt reprezentanţi în consiliile locale". Acesta a ţinut să adauge că în Harghita trebuie făcută politica românilor şi abia după aceea cea a propriului partid.

La rândul său, preşedintele PDL Harghita, Adrian Trif, a declarat că partidul pe care-l reprezintă a fost iniţiatorul acestui dialog pentru constituirea Alianţei Româneşti şi speră că discuţiile se vor concretiza, astfel încât românii să fie mai bine reprezentaţi.

În replică, preşedintele PSD Harghita, deputatul Mircea Duşa, a reamintit hotărârea luată la congresul USL de a nu colabora cu partidele care susţin guvernarea. ,,Eu mă bucur că partidele româneşti fac o invitaţie la dialog, dar aşa cum deja se ştie, la congresul USL s-a hotărât că nu vom colabora la alegeri cu partidele care sprijină guvernarea", a declarat Mircea Duşa.

Parlamentarul social-democrat a invitat, la rândul său, partidele româneşti din judeţ să candideze pe listele USL, astfel încât să existe o reprezentare mai bună a românilor în Consiliul Judeţean şi în consiliile din localităţile unde sunt minoritari. ,,PSD, PNL şi PC vor candida pe liste comune, în cadrul Uniunii Social Liberale, la Consiliul Judeţean şi la municipiul reşedinţă de judeţ, precum şi în toate localităţile unde românii reprezintă o pondere mai mică în cadrul electoratului. Dacă partidele româneşti din judeţ vor să contribuie la această construcţie politică, adică USL, le invităm să candideze pe listele noastre", a conchis Duşa.

În Consiliul Judeţean Harghita se află doar doi reprezentanţi ai românilor, în vreme ce în Consiliul local Miercurea-Ciuc nu a intrat, la ultimele alegeri, nici un membru al vreunui partid românesc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor