Grindeanu: Trăim zile în care manipularea atinge cote alarmante

"Ţin să precizez că respect dreptul românilor de a protesta. Trăim, însă, zile în care manipularea atinge cote alarmante", a declarat premierul Sorin Grindeanu.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Premierul Sorin Grindeanu a făcut apel la "calm" şi la o "infomare corectă a românilor", după ce un grup de ultraşi a făcut haos la protestele din Piaţa Victoriei declanşate de adoptarea "ordonanţelor-elefant".

"Din nefericire, un protest paşnic s-a transformat, în această seară [miercuri - n.r.], într-unul violent. De la bun început, ţin să precizez că respect dreptul românilor de a protesta. Trăim, însă, zile în care manipularea atinge cote alarmante. Cum spuneam, din păcate, în această seară, situaţia a degenerat şi vorbim despre doi jandarmi şi trei protestatari răniţi care se află la spital pentru îngrijiri medicale.

Fac un apel la calm şi la o informare corectă a românilor care sunt îngrijoraţi de situaţia de astăzi. Mulţumesc Jandarmeriei Române pentru modul în care a acţionat în această seară, convins fiind că totul ar fi decurs normal dacă anumite grupări nu ar fi recurs la violenţă", a scris Grindenau, pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că, într-un scenariu ce aminteşte parcă de Mineriada din iunie 1990, un grup de ultraşi a atacat jandarmii şi a dat foc unui chioşc de ziare, oferindu-le forţelor de ordine ocazia de a-i alunga din Piaţa Victoriei şi pe cei care protestau paşnic, veniţi la Guvern pentru a apăra statul de drept.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne