Planuri de viitor. Nicuşor Dan vrea să-i ia locul primăriţei Firea

După ce drumurile sale şi ale USR s-au despărţit în urma unui referendum intern, Nicuşor Dan anunţă următorul său obiectiv politic: vrea să-i ia locul primăriţei PSD a Capitalei, Gabriela Firea.
Nicusor Dan
Nicusor Dan (Florin Chirila/Epoch Times)

Deşi a decis să părăsească partidul pe care l-a înfiinţat - Uniunea Salvaţi România, deputatul Nicuşor Dan nu a renunţat la politică, îşi doreşte să candideze la Primăria Capitalei în 2020.

"E o poziţie pentru care eu m-am pregătit foarte mult şi da, îmi doresc să candidez. Acum depinde care va fi contextul, dacă voi fi într-un partid, ce vor dori colegii din acel partid, sunt multe, dar eu îmi doresc să candidez (...) lupta asta pentru Bucureşti continuă cu forţele pe care le am", a declarat Nicuşor Dan la Realitatea TV, citat de Agerpres.

Întrebat dacă face din nou Uniunea Salvaţi Bucureştiul, fostul lider USR a replicat că un partid nu se face ca să fie trecut pe cartea de vizită, ci pentru a răspunde unei necesităţi.

"Dacă va exista această necesitate şi va exista un grup de oameni care va zice 'Noi vrem să răspundem acestei necesităţi', o să facem un partid", a subliniat Nicuşor Dan.

În acelaşi timp, deputatul şi-a exprimat părerea de rău că a ieşit din USR.

"Îmi pare rău că el s-a dus într-o altă direcţie decât cea în care începuse, dar e important ca ce spui să şi faci", a precizat Nicuşor Dan.