Grecia va prezenta date economice "alarmante"

Grecia spune că recesiunea sa se adânceşte şi că va prezenta în această săptămână auditorilor internaţionali informaţii "alarmante" despre starea economiei ţării, într-un nou efort de a reduce din condiţiile ultimului plan de salvare al guvernului, potrivit unui raport VOA.
Epoch Times România
04.07.2012

Grecia spune că recesiunea sa se adânceşte şi că va prezenta în această săptămână auditorilor internaţionali informaţii "alarmante" despre starea economiei ţării, într-un nou efort de a reduce din condiţiile ultimului plan de salvare al guvernului, potrivit unui raport VOA.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Simos Kedikoglou, a descris datele economice ca fiind "uluitoare", într-un interviu de televiziune acordat marţi, dar nu a oferit alte detalii. El a precizat că informaţiile "arată dincolo de orice dubiu" faptul că măsurile de austeritate cerute de creditorii Greciei mai degrabă afectează economia ţării, decât o ajută.

Inspectorii Comisiei Europene, Băncii Centrale Europene şi Fondului Monetar Internaţional urmează să analizeze starea precară a finanţelor guvernamentale la sfârşitul acestei săptămâni.

Tot marţi, oficialii din Cipru au declarat că au început negocierile cu Uniunea Europeană, Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional pentru a estima dimensiunea unui împrumut internaţional necesar susţinerii băncilor cipriote. Economia naţiunii insulare şi băncile sale au avut de suferit din cauza datoriilor Greciei.

Cipru este a cincea ţară din zona euro care a solicitat ajutor financiar din partea uniunii ce foloseşte moneda comună, după Grecia, Irlanda, Portugalia şi Spania. Spania are cea mai mare rată a şomajului din grupul de 17 state membre, depăşind 24 la sută.

Prim-ministrul francez, Jean-Marc Ayrault, a afirmat marţi că povara datoriei ţării a devenit "zdrobitoare". El a declarat în faţa Adunării Naţionale a Franţei că statul plăteşte peste 60 miliarde de dolari pe an către creditorii săi.

Marţi, la Roma, cancelarul german Angela Merkel a discutat cu premierul italian, Mario Monti, despre criza datoriilor din regiune. Germania este cea mai puternică economie europeană şi suportă cea mai mare parte din povara împrumutului.

Auditorii internaţionali se află în Atena pentru a verifica progresul limitat al guvernului în impunerea unor reduceri de cheltuieli cu care a fost de acord la începutul acestui an, atunci când i s-a aprobat un nou plan de salvare în valoare de 168 de miliarde de dolari. Acesta a fost cel de-al doilea pachet de salvare al ţării din ultimii doi ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor