Grapini: "Sunteţi un frustrat, domnule Pleşu!"

Pusă de Pleşu în aceeaşi oală cu Cristiana Anghel, Mirel Palada şi Olguţa Vasilescu, europarlamentarul Grapini îl numeşte pe Pleşu "intelectual frustrat".
Maria Grapini
Maria Grapini (Epoch Times România)

Europarlamentarul Maria Grapini l-a atacat dur, pe Facebook, pe Andrei Pleşu, numindu-l "un frustrat care nu a făcut nimic pentru România". Ulterior, într-o declaraţie pentru News.ro, Grapini şi-a continuat atacul la adresa lui Pleşu, susţinând că România nu are nevoie de "intelectuali infatuaţi şi umflaţi, ci de intelectuali educaţi care să facă ceva”.

"Sunteţi un frustrat domnule Pleşu. Aţi fost în vreo trei guverne ministru, aţi fost mare consilier prezidenţial şi nu aţi făcut NIMIC. Absolut NIMIC! Criticaţi pe alţii care lasă ceva în urma lor, prin munca lor; pe cei care s-au implicat în proiecte sociale, educaţionale, culturale. Puteţi spune când aţi ajutat un tânăr talentat, un copil bolnav, un bătrân? Puteţi spune dacă aţi sădit un pom, aţi făcut o fântână, aţi ajutat la construcţia unei case mistuită de flăcări, aţi creat un loc de muncă? Sau, să revenim la sfera dumneavoastră intelectuală - aţi susţinut editarea unui tânăr scriitor? Vă consideraţi mai presus de alţii şi cu aerul unui om plin de el (aveţi şi unde pune, dacă ne uităm la gabarit) persiflaţi pe toată lumea!”, a scris Maria Grapini pe Facebook.

Supărarea lui Grapini pe Pleşu a fost stârnită de un articol publicat luni de acesta, pe blogurile Adevărul, în care fostul ministru al Culturii afirma că "într-o ţară normală, n-ar fi trebuit să auzim niciodată de personaje ca Maria Grapini, Cristiana Anghel, Mirel Palada, Ninel Peia, Olguţa Vasilescu, Gheorghe Funar şi mulţi, mulţi alţii din aceeaşi făină, n-ar fi trebuit să avem un veleitar tomnatic pe locul 2 în stat, n-ar fi trebuit să avem la Preşedinţie trei specii diferite de fudulie: "sunt lider regional şi Havel local", "sunt cel mai bun căpitan, preşedinte, prim-ministru», «sunt ditamai preşedintele şi vreau să mi se ducă paltonul şi să fac mici concedii private în marginea vizitelor oficiale".

Grapini a declarat ulterior pentru News.ro că mesajul său este un comentariu pe contul de Facebook al unei doamne care postase un mesaj scris de Pleşu în care se regăseşte numele ei.

"Am fost întrebată cum am avut curajul să îl înfrunt pe domnul Pleşu. Bine, dar cine e domnul Pleşu? De ce şi-a permis să vorbească despre mine în mai multe rânduri spunând că vai de România asta cu oameni ca Grapini? De ce vorbim despre elite în turn de fildeş doar pentru că scriu bine? Bine, dar el ştie să facă ce fac eu? Dumnezeu ne-a lăsat cu abilităţi şi vocaţie diferite. Aşa cum nu ştiu eu să scriu, iată că am ajuns la cea de-a patra carte. Eu am scris cărţi, dar el ştie să facă ce fac eu? Eu am făcut pentru promovare acei ambasadori cu personalităţi, am dus oameni obişnuiţi, dar şi oameni de cultură în Parlamentul European şi multe altele”, a declarat Grapini.

viewscntMai merită amintit că Pleşu şi-a început articolul cu un paragraf în care spune că se aşteaptă la reacţii virulente din partea unor cititori. Se pare că "frustratul" Pleşu nu s-a înşelat.

„Adică România e bolnavă? Vîndutule! Trădător de neam şi ţară ce eşti! Unealtă a străinilor şi masonilor! Elitist nenorocit!“ – asta e reacţia la care mă aştept din partea unei bune părţi a cititorilor, acei cititori care îmi aşteaptă textele ca pe un purgativ, ca pe o bună ocazie de defulare, ca pe un pretext să mă împacheteze în dejecţii, să-şi facă o „imagine“ băţoasă, dominînd, suveran, forumurile. Ei bine, da! Eu cred că România e bolnavă", îşi începea Pleşu, unul dintre intelectualii de marcă ai ţării articolul pe Adevărul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne