Antena 3 contrazisă de propriul martor în procesul cu Laura Codruţa Kovesi

Laura Codruţa Kovesi la GDS, 12 martie 2015
Laura Codruţa Kovesi la GDS, 12 martie 2015 (Epoch Times România)

Acţionată în instanţă de şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, Antena 3 fost "desfiinţată" de propriul martor chemat în acest proces, relatează reportervirtual.ro. Potrivit sursei citate, adus ca martor de televiziunea lui Dan Voiculescu, procurorul Eugen Iacobescu a contestat informaţiile vehiculate la postul TV despre Kovesi.

Amintim că şefa DNA a dat în judecată Antena 3 şi mai multe persoane care au acuzat-o, în cadrul unei emisiuni moderate de Gâdea, că a muşamalizat ancheta în dosarul în care se efectuau cercetări faţă de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi Mircea Băsescu.

Iacobescu a declarat în faţa magistraţilor că persoana care i-a luat în 2011 dosarul în care era cercetat Bercea Mondial a fost procurorul şef de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, nu Laura Kovesi, şi a negat că şefa DNA a avut vreo legătură cu acest lucru.

Procurorul a mai relatat că a făcut o plângere faţă de această decizie la procurorul general de atunci, Laura Kovesi, plângere ce i-a fost respinsă, însă a apreciat că acest demers a fost legal.

Iacobescu a mai admis că, în ziua în care care i s-a luat dosarul, a declarat presei că există suspiciuni în dosarul lui Bercea cu privire la săvârşirea de către persoane cu rang înalt a unor infracţiuni de corupţie, însă a precizat că nu s-a referit la Kovesi.

"Nici pensionarea mea nu are legătură cu doamna Kovesi. Este exclus ca Laura Kovesi sau Livia Stanciu să fi luat mită de la Sandu Anghel", a mai adăugat Iacobescu.

Potrivit Agerpres, declaraţia lui Iacobescu l-a nemulţumit pe avocatul postului de televiziune, care s-a plâns că afirmaţiile procurorului au fost mai acide în anul 2011.

La termenul de vineri s-a prezentat şi Kovesi, aceasta răspunzând la zece întrebări, în cadrul unui interogatoriu propus de avocatul postului Antena 3. Şefa DNA a fost întrebată, printre altele, de ce nu l-a dat în judecată pe Sandu Anghel, după ce acesta a acuzat-o pe ea şi pe şefa ÎCCJ, Livia Stanciu, că le-a dat mită.

Procurorul şef DNA a explicat că nu a recurs la acest demers pe motiv că ulterior, aflat în cadru oficial, Bercea a negat acuzaţiile pe care i le adusese şi nu a vrut să facă un denunţ sau plângere împotriva ei.

Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru data de 16 octombrie, când va avea loc judecata pe fond a dosarului.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne