Google şi Microsoft îşi mută producţia din China

(Getty Images)

Nikkei Asian Review a transmis că surse au declarat că Google şi Microsoft, care se confruntă în prezent cu întreruperi ale lanţului de aprovizionare în China, vor muta producţia de telefoane, computere şi alte dispozitive în fabricile din Vietnam şi Tailanda în lunile următoare.

Două surse cu cunoştinţe directe despre evoluţie au declarat că Google va începe producţia smartphone-ului Pixel 4A în nordul Vietnamului în aprilie.

Google a solicitat unui partener de producţie din Tailanda să înceapă imediat producţia produselor sale „inteligente pentru locuinţe”, potrivit unei surse.

Microsoft ar putea avea producţie online a dispozitivelor sale Surface, notebook şi computere desktop din nordul Vietnamului cândva în cel de-al doilea trimestru, au mai spus alte două surse.

"Volumul în Vietnam ar fi mic la început, dar producţia va creşte, iar aceasta este direcţia pe care o doreşte Microsoft", a declarat pentru Nikkei un oficial executiv al companiei.

Smartphone-urile Google şi computerele Microsoft sunt fabricate în majoritate în China. De la războaiele comerciale până la impactul produs de virus, dependenţa şi concentraţia ridicată a lanţurilor de aprovizionare au lăsat ambele firme în stare de şoc, după ce producţia a fost stopată recent, pe măsură ce paralizia economică a Chinei adânceşte întreruperile de producţie.

O altă sursă a indicat că Google a solicitat furnizorilor să trimită comenzile din China în Vietnam cât mai repede posibil.

De asemenea, Microsoft a accelerat eforturile de a muta producţia în Vietnam după ce focarul de virus Wuhan a devenit mai sever la începutul acestei luni, a adăugat sursa.

Apple are o supraexpunere extraordinară a lanţului de aprovizionare din China, lucru care face greoaie schimbarea liniilor de producţie - iar acest lucru înseamnă că în lunile următoare producţia de iphone şi Airpod ar putea avea probleme.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie