Virusul Wuhan îl infectează pe vicepreşedintele iranian, omoară un fost ambasador iranian la Vatican

Epidemie de coronavirus în Wuhan
Epidemie de coronavirus în Wuhan (PETER PARKS/AFP via Getty Images)

Agenţia de ştiri FARS raportează că fostul ambasador iranian la Vatican a murit din cauza infecţiei cu Covid-19 - numele sub care operează virusul Wuhan, apărut în China în noiembrie.

După ce a confirmat joi că numărul "oficial" al deceselor din cauza virusului a ajuns la 22, cu 141 de cazuri confirmate (deşi un parlamentar iranian a susţinut luni că ar exista până la 50 de decese doar în oraşul Qom), mass-media iraniană a raportat că vicepreşedintele ţării, Masoumeh Ebtekar, a avut rezultat potiv la testările cu virus Wuhan.

Ebtekar este cel de-al treilea înalt funcţionar infectat, alături de ministrul adjunct al Sănătăţii şi clericul Hadi Khosroshahi, care a decedat de pneumonie Wuhan din cauza vârstei sale înaintate.

Ironia face ca o postare recentă pe contul de twitter al lui Ebtekar (se pare că fiecare înalt oficial iranian, inclusiv Ayatollahul, este pe twitter), critică isteria şi panica propagată de ştiri.

Iranul a anulat vineri sesiunea de rugăciuni din Teheran, deoarece virusul s-a răspândit în continuare în capitală. Întrucât economia iraniană a fost grav afectată de sancţiuni care au contribuit, de asemenea, la o penurie de mărfuri esenţiale, inclusiv medicamente şi produse medicale, este vulnerabilă la acţiunile devastatoare ale epidemiei.