Google nu va schimba modul în care sunt clasificate website-urile, în ciuda criticilor Kremlinului

(Getty Images)

Google a declarat că nu va schimba modul în care clasifică website-urile după ce Moscova a exprimat temeri că motorul de căutare ar putea adopta o atitudine discriminatorie faţă de organizaţiile media ruseşti.

La începutul acestei luni, Agenţia pentru supravegherea comunicaţiilor din Rusia a afirmat că doreşte ca gigantul american în Internet să clarifice dacă plănuieşte să reducă rezultatele căutării pentru articolele website-urilor de ştiri ruseşti Sputnik şi RT, cunoscut anterior ca Russia Today.

Cererea a fost făcută de Roskomnadzor după ce Eric Schmidt, preşedintele companiei mamă a Google, Alphabet, a fost întrebat despre articolele Sputnik la o conferinţă ce a avut loc la începutul lunii noiembrie. El a afirmat că Google lucrează pentru a oferi mai puţină importanţă “acestor tipuri de website-uri”, în loc să le înlăture cu totul.

Declaraţia lui Schmidt a atras nemulţumirea autorităţilor ruse, iar Roskomnadzor a afirmat săptămâna trecută că va lua acţiuni împotriva Google dacă va adopta o poziţie discriminatorie împotrivă organizaţiilor media ruseşti.

“Am dori să vă informăm că, atunci când a discutat despre clasificarea surselor-web, inclusiv website-urile RT şi Sputnik, dr. Eric Schmidt a făcut referire la eforturile continue ale Google de a îmbunătăţi calitatea căutărilor”, a declarat Google într-o scrisoare postată luni pe website-ul Roskomnadzor.

Agenţiile americane de informaţii au afirmat că website-urile finanţate de statul rus Sputnik şi RT sunt folosite pentru răspândirea de informaţii eronate sau false.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe