Ghiţă, o nouă înregistrare: Ponta, şantajat de generalul SRI Coldea să o numească pe Kovesi la şefia DNA

Dat în urmărire naţională, fostul deputat Sebastian Ghiţă continuă să apară pe micile ecrane prin intermediul postului său de televiziune România TV şi să lanseze acuzaţii care mai de care mai halucinante.
Sebastian Ghiţă
Sebastian Ghiţă (Eugen Horoiu/Epoch Times România)

Generalul Florian Coldea de la Serviciul Român de Informaţii l-a şantajat pe fostul premier Victor Ponta să o propună pe Laura Codruţa Kovesi în funcţia de procuror- şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a acuzat fostul deputat Sebastian Ghiţă, într-o nouă înregistrare difuzată joi de România TV.

"Ce nu s-a spus public până acum e faptul că Victor Ponta a fost şantajat pentru a o numi pe Laura Codruţa Kovesi. Practic, în faţa mea, Florian Coldea i-a spus că dacă nu o va numi pe Laura Codruţa Kovesi la DNA, atunci vizita pe care Ponta o avea programată în America, pentru a se întâlni cu Biden sau cu Obama, va fi anulată. Mai mult, lui Victor Ponta i s-a spus că anunţul cu privire la anularea vizitei va fi făcut în apropierea alegerilor prezidenţiale, iar chestiunea aceasta îl va distruge", a declarat Ghiţă, citat de Agerpres.

Pe dealtă parte, numirea şefei DNA a avut loc în primavara anului 2013, alegerile prezidenţiale au fost în toamna anului 2014, iar, în momentul presupusului şantaj, la şefia SRI se afla nimeni altul decât George Maior, naşul lui Victor Ponta.

Mai mult, fostul deputat - client fidel al procurorilor - susţine că a fost direct implicat în numirea Laurei Codruţa Kovesi la şefia DNA prin prisma legăturilor pe care le avea cu Florian Coldea şi cu fostul ministru Elena Udrea.

"Aşa am ajuns să fiu direct implicat în numirea Laurei Codruţa Kovesi la DNA în 2014. Eram prieten cu ea, eram prieten cu Florian Coldea şi prieten cu Victor Ponta. Aveam un canal de comunicare cu Traian Băsescu, prin Elena Udrea. Eu sunt persoana care a însoţit-o pe Elena Udrea la biroul lui Victor Ponta şi despre care Elena Udrea a declarat public. (...)

Toate aceste lucruri pot fi confirmate şi de Victor Ponta, şi de către Elena Udrea, şi de către Ion Cristoiu, citind jurnalul Elenei Udrea, şi chiar de Traian Băsescu. Documentul înaintat lui Traian Băsescu cu propunerea de numire a Laurei Codruţa Kovesi a fost scris la Guvern, pe calculatorul din secretariatul lui Victor Ponta. Am asistat la redactarea lui pe hârtia oficială şi apoi am mers la vila SRI cu indicativul K2, unde se aflau Florian Coldea şi Victor Ponta", a adăugat Ghiţă.

Fostul deputat pretinde că l-a cunoscut pe Florian Coldea în anul 2008 şi au devenit prieteni de familie, apoi prin intermediul său a devenit prieten şi cu Laura Codruţa Kovesi.

Dispărut de zile bune, fostul deputat Sebastian Ghiţă s-a ales cu un mandat de arestare în lipsă pe numele său în dosarul Ponta-Blair şi a fost dat în urmărire naţională.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne