Ghinea îl "execută" public pe Rafila: E puturos. E bine să te duci la cravată în Cuba şi să fugi de muncă

Cristiaqn Ghinea(USR)
Cristiaqn Ghinea(USR) (Florin Chirila\Epoch Times)

Fostul ministru (USR) al Fondurilor Europene Cristian Ghinea l-a catalogat drept "puturos" pe ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, după dezvăluirile făcute de jurnaliştii de la HotNews privind faptul că social-democratul refuză să comunice costurile numeroaselor sale deplasări externe.

"Puturosul. În 8 luni, cât am fost ministru, am fost plecat o zi în deplasări externe. La Bruxelles, la întâlnirea cu Ursula von der Leyen. În rest, sute de ore de negocieri cu Comisia, prin video conferinţă. Uneori în sandale. Am livrat PNRR, Planul de Ţară. Tipul ăsta e singurul ministru DORNIC să renunţe la investiţii din PNRR. Când a cerut MIPE propuneri de reduceri, ceilalţi miniştri s-au bătut pentru investiţiile lor. Rafila nu are nici o problemă să renunţe la investiţii în spitale şi în digitalizare. Sistemul informatic al Casei de Asigurări, ăla care gestionează cardul de sănătate, crapă regulat, spre exasperarea medicilor şi pacienţilor. El vrea să renunţe la bani. Ca să nu muncească. Pentru el, merge şi aşa, la mare în Cuba e soare şi cald", a declarat Cristian Ghinea.

Potrivit liderului USR, Alexandru Rafila a întârziat luni de zile proiectul de modernizare şi construcţie de noi spitale. La finalul lunii viitoare, 60 de instituţii medicale publice ar trebui să fie digitalizate, inclusiv Servicii Judeţene de Ambulanţă. Nu or să fie gata.

"În schimb stă 2 luni în deplasări externe. Când am spus că e un puturos s-a simţit jignit. Trebuie să vorbim frumos, să stăm ţepeni în cravate. Să facem lugu lugu. Pentru ei, nu e bine să negociezi sute de ore, uneori în sandale. E bine să te duci la cravată în Cuba şi să fugi de muncă. Cam asta înţeleg ei despre guvernare şi rolul unei demnităţi publice: să-ţi apretezi gulerul la cămaşă şi să stai frumos la poză. Leneşi, dar apretaţi. Pentru că Rafila e un leneş, sănătatea din România pierde o şansă de modernizare", a adăugat Cristian Ghinea.

Reamintim că ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, şi-a petrecut aproximativ două luni din mandatul de ministru al Sănătăţii în vizite externe - vizite oficiale şi vizite de lucru. Interesant este că pe modelul patentat de preşedintele Klaus Iohannis, şi instituţia condusă de Alexandru Rafila refuză însă să comunice costurile acestor deplasări şi invocă o Hotărâre de Guvern care stabileşte cadrul legal pentru ele. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne