Războiul Ghinea - Ghiţă continuă. "În disperare de cauză, au ajuns la argumentul suprem: averea"

Acuzat că s-a umplut de bani de când este ministru, Ghinea postează linkuri la declaraţiile sale de avere, declarând că nu are nimic de ascuns, nu este nici şantajabil, nici de vânzare.
Cristian Ghinea
Cristian Ghinea (Epoch Times România)

Intrat în război deschis cu deputatul Sebastian Ghiţă - partener de dosar penal cu cumnatul lui Victor Ponta şi fondator al unor firme abonate la contracte cu statul - ministrul Cristian Ghinea a postat, pe pagina sa de Facebook, link la declaraţiile sale de avere, pentru a contracara speculaţiile care "se vântură azi pe site-urile de kompromat."

Redăm postarea ministrului Fondurilor Europene, făcută la o zi după ce Antena 3 a lansat un material intitulat "Cristian Ghinea, absorbţie zero ca ministru, 100.000 de euro câştig personal."

"M-au căutat pe toate părţile şi au găsit…

În disperare de cauză, au ajuns la argumentul suprem: averea. Doar că nici acolo nu e nici o grozăvie: credite, apartament, joburi transparente, din proiecte transparente (nici măcar fonduri structurale, pentru că le-au făcut greu de folosit pentru organizaţiile competitive, am concurat la proiecte din granturi private, regionale sau direct de la Bruxelles, la concurenţă cu organizaţii din toată UE).

Am declarat pînă la ultimul leu în declaraţiile de avere, chiar mai amănunţit decât mă obligă legea. Cea de la preluarea funcţiei de ministru (mai):

http://gov.ro/fi…/miniştri_fişiere/DECLARATIE-AVERE-GC-1.pdf

Şi cea din decembrie, de cînd am mers la Cancelarie:

http://media.hotnews.ro/…/document-2016-04-27-20962340-0-av…

Constat că am pierdut nişte bani din conturi între cele două declaraţii

Pe scurt: Nimic din ce se vântură azi pe site-urile de kompromat nu e nou, totul e din declaraţia de avere.

Doar au făcut o schemă, au pus comentarii de nivel grădiniţă şi se citează unii pe alţii ca să pară mai mulţi.

Vă invit să citiţi materialul original în linkuri, nu fake-uri.

Share ca să se audă, nu am nimic de ascuns, dimpotrivă. Ei au televiziuni, noi ne avem unii pe alţii. Şi chiar suntem mulţi.

PS Altă lume se declară dezamăgită că un lider de ONG serios câştigă cât un corporatist pe funcţie de execuţie. Atât am putut. Am creat din nimic o organizaţie solidă, am motivat prieteni să vină cu mine şi angajaţi să se implice, devenindu-mi prieteni.

Organizaţia există şi după ce am plecat şi rămâne unul dintre cele mai bune think-tankuri din regiune, nu doar din România.
Sunt mândru de ei.

Instituţiile adevărate se creează greu, în timp şi cu câştiguri doar pe termen lung. Altfel, am tot ce îmi trebuie. Îmi trebuie puţin, acesta este secretul.

De aceea băieţii ăştia sunt şocaţi: nu am nevoie de nimic, nu am nimic de ascuns. Nu sînt nici şantajabil, nici de vînzare.

În viaţă totul ţine de ce îţi propui. Eu mi-am propus să construiesc, nu să dau tunuri", scrie Ghinea, pe Facebook.

Reamintim că ministrul Fondurilor Europene a intrat în conflict deschis cu Sebastian Ghiţă, după ce l-a acuzat pe acesta de afaceri oneroase cu statul. Ministrul a susţinut că pe vremea guvernului Victor Ponta s-a luat decizia ca sistemul informatic să se dezvolte cu resurse interne pe motiv că "aşa se va reuşi să se evite achiziţiile publice" pe care deputatul le-ar frauda prin firmele pe care le controlează.

Ulterior, ministrul a dat presei un raport preliminar de la corpul de control din sistemul SMIS (Sistemul Unic de Management al Informaţiei) în care prezintă date legate de respectivele firme, care în perioada 2010-2015 au fost beneficiar sau contractant pentru 750 milioane lei. Potrivit lui Ghinea, conform dosarului 218/P/2014 instrumentat de DNA Ploieşti, Ghiţă controlează prin interpuşi 54 de firme.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne