Ghimpu a scos sabia şi l-a ameninţat simbolic pe Dodon: Unde-ţi stau picioarele, acolo-ţi va sta şi capul!

Liderul PL Mihai Ghimpu a scos sabia lui Ştefan cel Mare la o conferinţă de presă şi l-a ameninţat simbolic cu decapitarea pe proaspăt alesul preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon.
Mihai Ghimpu
Mihai Ghimpu (privesc.eu)

Deloc încântat de intenţia noului preşedinte ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, de a demonta Piatra comemorativă a victimelor ocupaţiei sovietice şi ale regimului totalitar comunist, liderul PL, Mihai Ghimpu a scos sabia lui Ştefan cel Mare (în fapt o copie) şi l-a ameninţat, simbolic, cu decapitarea.

"Eu iau această sabie a lui Ştefan cel Mare şi să-i arăt lui Dodon că noi ne putem apăra ţara şi Piatra şi dacă nu-ţi va sta capul unde îţi stau picioarele la sigur o să pupi această sabie. Lasă Piatra în pace! Această Piatră vine în memoria celor care au suferit în urma ocupaţiei din 28 iunie 1940, după ce au avut loc deportări, foamete organizată, unde au murit 300 de mii de cetăţeni de pe acest pământ, indiferent de naţionalitate, şi români şi ruşi şi ucrainieni şi bulgari, toate naţionalităţile", a declarat Mihai Ghimpu.

Piatra din faţa Guvernului a fost instalată acolo în 2010 prin decretul liderului PD, care la vremea respectivă ocupa funcţia de preşedinte interimar al Republicii Moldova.

"Această Piatră nu este a lui Mihai Ghimpu, este a celor care au avut de suferit. Îmi e ruşine de aşa concetăţeni ca Dodon. Îmi e ruşine că astăzi, la sărbătorirea a 98 de ani de la Unire, avem un preşedinte ales care continuă să promoveze politica celor care ne-au ocupat. Asta este marea ruşine a noastră, iată de ce noi trăim în mizerie şi sărăcie. Iată de ce suntem furaţi, fiindcă dumneavoastră întotdeauna faceţi alegerea greşită. Îi alegeţi pe cei care spun minciuni, care ştiu să vă manipuleze şi vin doar pentru a se îmbogăţi", a mai precizat Mihai Ghimpu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe