„O singură naţiune, o singură ţară!” - Unioniştii au celebrat Ziua Naţională la Bruxelles

„România n-a avut graniţă la Prut”, „Trăiască, trăiască, trăiască şi-nflorească Moldova, Ardealul şi Ţara Românească!”, au fost câteva din mesajele transmise instituţiilor europene de la Bruxelles de unionişti de pe ambele maluri ale Prutului.
Miting al unioniştilor la Bruxelles
Miting al unioniştilor la Bruxelles (Acţiunea 2012)

Sute de unionişti de pe ambele maluri ale Prutului dar şi din diaspora, au marcat Ziua Naţională a României la Bruxelles, unde au transmis instituţiilor europene, mesajul „O singură naţiune, o singură ţară!”, cu referire la România şi Republica Moldova.

„Moldavie c’est la Roumanie”, „Bessarabia is România”, „Reunification”, „Meme peuple, meme pays”, „Unitate naţională”, „România n-a avut graniţă la Prut”, „Trăiască, trăiască, trăiască şi-nflorească Moldova, Ardealul şi Ţara Românească!” au fost câteva dintre mesajele scandate de către unionişti în cadrul unui miting organizat în faţa Comisiei Europene.

Europa trebuie să ştie că România şi Republica Moldova au aceeaşi limbă, aceeaşi istorie, aceleaşi obiceiuri şi tradiţii. Suntem o singură naţiune – română, şi dorim să fim o singură ţară - reîntregită”, a declarat Alexandru Rotaru, preşedintele executiv al Platformei Unioniste Acţiunea 2012, potrivit comunicatului de presă remis Epoch Times de Platforma Unionistă Acţiunea 2012.

Tot în cursul zilei de astăzi, delegaţia unioniştilor a avut o întrevedere la Parlamentul European cu eurodeputaţi din mai multe grupuri politice, în cadrul căreia au discutat despre viitorul comun al României şi al Republicii Moldova. Reprezentanţii organizaţiilor civice unioniste le-au oferit europarlamentarilor volumul „Bessarabia. Unknown to the West”, semnat de Sergiu Ion Chircă.

Ziua Naţională a României a fost marcată de unionişti şi în alte oraşe, la Chişinău şi la Alba Iulia. Un tricolor de 1 kilometru a fost întins în centrul Chişinăului, între Parlament şi Academia de Ştiinţe a Moldovei, iar la Alba Iulia, la festivităţile organizate de autorităţile locale cu prilejul împlinirii a 98 de ani de la Marea Unire a fost inclus mesajul „Basarabia e România”.