Gheorghe Ialomiţianu: "Victor Ponta este vinovat de griparea motorului industriei"

Gheorghe Ialomiţianu
Gheorghe Ialomiţianu (Epoch Times România)

Industria este în cădere sub guvernarea lui Victor Ponta, înregistrând în luna august 2014 o reducere de 12,3% faţă de luna iulie din acest an, scrie fostul ministru de Finanţe Gheorghe Ialomiţianu într-un comunicat de presă, citând cifre dintr-un raport publicat miercuri de Institutul Naţional de Statistică.

"Se ştie că principalul motor care a asigurat creşterea economică a României în 2013 şi la începutul anului 2014 a fost industria. Ceea ce este mai alarmant în domeniul industriei este scăderea dramatică a comenzilor noi care, în luna august 2014, au fost mai mici cu 13,1% faţă de luna precedentă şi cu 2,2% faţă de luna august din anul precedent", arată Ialomiţianu, explicând că semnalele negative privind evoluţia industriei sunt cu atât mai îngrijorătoare cu cât vin după ce alte două motoare ale economiei au înregistrat căderi dramatice: "de exemplu, în luna iulie 2014, sectorul de construcţii a înregistrat o reducere de aproximativ 20% faţă de luna precedentă. Volumul cifrei de afaceri în comerţul cu amănuntul a înregistrat, în luna august 2014, cea mai mare reducere din Uniunea Europeană - de 0,6% faţă de luna precedentă", explică fostul ministru.

În viziunea deputatului PDL, cifrele arată limpede că sub guvernarea lui Victor Ponta economia românească "se îndreaptă spre faliment, cu efecte dramatice asupra locurilor de muncă şi a puterii de cumpărare a populaţiei".

"Victor Ponta este vinovat de griparea motorului industriei prin introducerea taxei de 7 eurocenţi, a taxei pe stâlp şi prin utilizarea cursului valutar aberant de 4,73 lei/euro pentru calculul accizei. Urmare a acestor măsuri fiscale este greu ca firmele din industrie să facă faţă concurenţei pe pieţele internaţionale. Mai mult, şi celelalte motoare ale economiei au fost gripate de către Victor Ponta prin tăierea investiţiilor şi prin supraimpozitarea mediului de afaceri şi a românilor", scrie fostul ministru de Finanţe, în comunicatul de presă remis Epoch Times.

În finalul expozeului său, Ialomiţianu îi cere lui Victor Ponta "să ia o pauză în campania prezidenţială, să renunţe la măsurile fiscale aberante care au majorat preţurile la carburanţi şi să deblocheze investiţiile în autostrăzi".

"Anularea acestor măsuri fiscale se poate face în prima şedinţă a Camerei Deputaţilor prin votarea de către majoritatea parlamentară care susţine Guvernul Ponta a amendamentelor depuse de către deputaţii PDL la OUG nr. 102/2013 (prin care s-a introdus acciza de 7 eurocenţi pe litru de carburanţi) care se află pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor", concluzionează deputatul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne