Germania atinge o cotă de energie regenerabilă de 58% în prima jumătate a anului 2024

Turbine eoliene, 12 mai 2008, în Liverpool, Anglia (Christopher Furlong / Getty Images)
Redacţia
01.07.2024

Germania a atins un nou record în ceea ce priveşte producţia de energie regenerabilă, acoperind aproximativ 58% din consumul său de energie electrică în prima jumătate a anului 2024 cu energie eoliană, solară, din biomasă şi hidroenergie.

Acesta este rezultatul proiecţiilor Centrului de Cercetare a Energiei Solare şi Hidrogenului din landul Baden-Württemberg (ZSW) din sud-vestul ţării şi ale Asociaţiei Germane a Industriilor de Energie şi Apă (BDEW), care au fost puse luni la dispoziţia DPA.

Din cei 58% din producţia de energie regenerabilă din Germania, 24% au provenit din producţia de energie eoliană terestră, 14% din energia fotovoltaică, 9% din biomasă, 5% din energia hidroelectrică, 5% din energia eoliană offshore şi 1% din producţia de energie electrică din deşeuri municipale.

Ponderea energiei regenerabile a crescut de la 52% în prima jumătate a anului trecut.

BDEW a subliniat că energiile regenerabile au reprezentat mai mult de 50% din consumul de energie electrică în fiecare lună până în iunie.

Din aprilie, ponderea lor lunară a fost de 59%.

"În special, sistemele fotovoltaice au produs un total de 37 de miliarde de kilowaţi oră, semnificativ mai multă energie electrică decât în anul precedent - şi datorită expansiunii record din 2023", se arată în raport.

În iunie, sistemele fotovoltaice au generat pentru prima dată peste 10 miliarde de kilowaţi oră de energie electrică într-o lună.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor