Mircea Geoană profeţeşte un nou Guvern până la Paşte

Mircea Geoana
Mircea Geoana (Epoch Times România)

România va avea, până cel târziu de Paşte, un nou Guvern, opinează Mircea Geoană. Într-o "avancronică" a anului 2015, publicată pe Adevărul, Geoană, mazilit din PSD după ce Ponta a pierdut alegerile din noiembrie, susţine că vom avea un nou Guvern cu o majoritate care cuprinde PSD şi PNL, "sau partea sănătoasă din PSD şi PNL" într-o mare coaliţie de tip german.

"Numai o mare coaliţie poate pune în practică fundaţia Noului Proiect Naţional pentru următorul deceniu", scrie Geoană, adăugând că preşedintele Iohannis are nevoie de un partener puternic şi de încredere pentru proiectul naţional pe care vrea sa îl lanseze.

Din punctul de vedere al fostului pesedist, în Opoziţie vor rămâne alianţa PNŢ/PMP şi PDL-istii nemulţumiţi de fuziunea cu PNL, "cu Traian Băsescu la timonă", partidul lui Sebastian Ghiţă în care vor veni Ponta şi acoliţii lor şi, posibil UDMR, "în funcţie de evoluţiile posibil delicate din Ungaria vecină."

"La PSD, se anunţă un Congres complicat şi cu potenţial de centrifugare şi ruptură importante. Noi partide şi mişcări civice, gen Nicuşor Dan (preşedintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, care îşi înfiinţează partid n.r.), vor încerca să umple spaţiul de activism civic şi de dorinţă de primenire a clasei politice.", mai scrie Geoană.

De asemenea, potrivit fostului stâlp al PSD, vom avea parte de alegeri parţiale pe scară largă pentru locurile vacantate în Parlament, în consiliile judeţene şi primării, iar partidele se vor îndrepta către zonele profesionale pentru selecţia de candidaţi şi pentru împrospătarea resursei umane afectate de suita de acuzaţii de corupţie.

"Modernizarea Constituţiei, reforma sistemului electoral, a dimensiunii şi rolului Parlamentului, finanţarea partidelor vor fi readuse în prim plan. Va fi reluată şi tema Pactului pentru Educaţie şi Cercetare. Pe scurt, se va configura o nouă regulă a jocului politic şi de funcţionare a statului.", mai opinează Geoană.

Profeţiile lui Geoană despre anul în curs vin pe fundalul intenţiei manifeste a noului PNL de a intra la guvernare, fie în urma unor alegeri anticipate, fie prin moţiune de cenzura. Totodată, în acest început tulbure de an, potrivit unor surse din PSD citate de B1, în jur de 50 de parlamentari PSD se pregătesc să plece din partid, sătui de democraţia de "caviar" cu excursii în Dubai şi maşini scumpe.

Pe lângă cei 50 de parlamentari PSD, în noul partid grupat în jurului lui Geoană şi Marian Vanghelie ar putea intra şi aleşi din cadrul UNPR, PC şi PP-DD iar scopul noii formaţiuni va fi înlăturarea lui Victor Ponta de la Palatul Victoria şi obţinerea a cel puţin 20% la alegerile parlamentare din 2016.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne