Băsescu, acuzat că i-a furat "inima" lui Geoană

PSRO va contesta la Tribunalul Bucureşti sigla PMP, acuzând că formaţiunea lui Traian Băsescu a folosit însemnul PSRO, lucru interzis de Legea Partidelor Politice.
Mircea Geoană
Mircea Geoană (Epoch Times România)

Partidul lui Mircea Geoană îl acuză pe Traian Băsescu de plagiat în calitate de şef al Mişcării Populare şi anunţă că va contesta, la Tribunalul Bucureşti, folosirea în noua siglă a Mişcării Populare (MP) a însemnului PSRO - inima.

"PSRO va contesta, la Tribunalul Bucureşti, plagiatul lui Traian Băsescu, cel care, pe acelaşi sistem al lansării zvonurilor false în opinia publică, în încercarea disperată de a atrage electoratul, a recurs la o metodă neortodoxă, folosind în noua siglă a Mişcării Populare însemnul PSRO, lucru interzis de Legea Partidelor Politice. PSRO are o decizie definitivă şi irevocabilă a Tribunalului Bucureşti, care confirmă că semnul permanent propriu al formaţiunii noastre politice este reprezentat de o inimă şi stema ţării. Cu acest însemn, PSRO este înscris în registrul partidelor politice, neexistând niciun fundament pentru care, din punct de vedere juridic, cineva ar putea să-i conteste autenticitatea", se arată în comunicatul remis de partidul lui Geoană şi citat de Agerpres.

Potrivit reprezentaţilor PSRO, Băsescu le foloseşte însemnul ca "tertip" pentru inducerea în eroare a electoratului şi pentru atragerea de "voturi nemeritate".

"Faptul că Traian Băsescu încearcă, prin această metodă neortodoxă, să inducă electoratul în eroare, mai ales că buletinele de vot pe care cetăţenii vor pune ştampilele sunt alb-negru, ceea ce face confuzia şi mai probabilă, este tocmai realitatea că a decis să renunţe la vechea siglă a PMP. Văzând că alegerile se apropie, recurgerea la acest tertip a reprezentat, pentru Traian Băsescu, calea cea mai rapidă de a lua voturi nemeritate, moralitatea fiind lăsată deoparte, corectitudinea faţă de electorat fiind neimportantă, iar tot ce contează constă într-un număr cât mai mare de ştampile puse pe o siglă plagiată", se mai arată în comunicatul de presă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne