Gabriel Oprea: Pe Onţanu l-au dat afară din partid, acum îi fac curte

Epoch Times România
04.04.2012

Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, marţi seara, la B1 TV, că deşi liderul UNPR Bucureşti, Neculai Onţanu, secretarul general al partidului, este "curtat" de Opoziţie, acesta nu va părăsi partidul.

"Ştiţi foarte bine ce se întâmplă în politica românească. Nu vedeţi şi acum toată această demagogie...cu traseişti, cu balet, cu trădători. Acum, eu cred că eticheta de traseişti trădători se ia de la unii, de la noi, în primul rând. (...) Alţii adună acum oameni din stânga şi din dreapta. Mie mi s-a cerut să plec din partid (n.r. - PSD). Pe Onţanu l-au dat afară şi pe mulţi alţi colegi. Acum îi fac curte din nou. În primul rând că domnul Onţanu are onoare. A dat răspunsul - a fost dat afară (n.r. - din PSD) şi nu pleacă (n.r. - din UNPR). Este preşedinte, secretar general la UNPR şi va câştiga primăria. Cel mai important lucru în viaţa politică este să dovedeşti că ai cuvânt şi onoare. Eu am dovedit acest lucru şi cred că este cel mai important, de aceea am echipă. De ce credeţi că stă lângă mine Solomon, de la Craiova, Mazilu, Gutău, la Vâlcea, Simirad? (...) Vom fi partid parlamentar, îi vom surprinde pe toţi. La aceste alegeri este votat omul. Cu cât eşti mai gospodar, cu cât faci mai multe proiecte, cu atât vei avea şanse să fii ales", a spus Oprea.

Referindu-se la protocolul care ar fi trebuit semnat cu PDL, PNŢCD şi PER, preşedintele progresiştilor a spus că acesta suferise modificări - Victor Ponta anunţase candidatura lui Cristian Popescu-Piedone din partea USL.

"Vorbeam de pragmatismul oamenilor politici şi de mâna întinsă. În momentul în care Cristi Piedone a plecat din echipa noastră s-a schimbat planul. Cu Piedone sunt prieten de 18 ani. A venit la acest proiect (n.r. - UNPR), aşa cum a spus el: din prietenie pentru mine. I-a plăcut foarte mult, am fost şi în străinătate. Am discutat, la 9,00 dimineaţa, că ne vom întâlni la 2,00, împreună, ca să semnăm acest pact. El venise de undeva, dimineaţa la 9,00. Ne-am întâlnit şi cu Onţanu şi am bătut palma. Ne-a privit în ochi. Peste o oră, am văzut la televizor. În momentul când cineva spune că-ţi este prieten de 18 ani, normal, acest lucru creează emoţie şi credibilitate. Am fost dezamăgit, în plan personal, dar mergem mai departe", a explicat Oprea.

Întrebat dacă a mai discutat cu Piedone, acesta a negat: "Nu. L-am văzut la televizor. De fapt, el nu a spus nimic, atunci, la televizor. Am pierdut, bineînţeles, un pilon".

Pe de altă parte, Oprea şi-a exprimat convingerea că UNPR va câştiga, în afara Primăriei Sectorului 2 şi Primăria Sectorului 5.

"Vom fi partid parlamentar şi vom face proiecte cu toată lumea. În sectorul 2, Onţanu câştigă detaşat, este secretul lui Polichinelle. Cred că în Bucureşti avem una dintre cele mai bune echipe, foarte bine organizate în toate sectoarele. Noi avem ca obiectiv, în Bucureşti, să mai câştigăm un sector. De exemplu, sectorul 5. Avem acolo un coleg preşedinte de sector, Romanescu. Este foarte bun", a spus Oprea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor