Ritli Ladislau a cerut conducerii Spitalului Marie Curie să verifice declaraţiile dr. Cîrstoveanu

Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Ladislau Ritli, a cerut conducerii Spitalului de Copii "Marie Curie" să verifice dacă declaraţiile dr. Cîrstoveanu apărute în cotidianul britanic "The Independent" sunt reale, precum şi contextul în care acestea au fost făcute, se arată într-un comunicat remis presei marţi.
Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli. (www.gov.ro)
Epoch Times România
03.04.2012

Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Ladislau Ritli, a cerut conducerii Spitalului de Copii "Marie Curie" să verifice dacă declaraţiile dr. Cîrstoveanu apărute în cotidianul britanic "The Independent" sunt reale, precum şi contextul în care acestea au fost făcute, se arată într-un comunicat remis presei marţi.

De asemenea, ministrul Sănătăţii a cerut managerului spitalului să ia toate măsurile necesare în acest caz.

Ministrul Sănătăţii consideră că articolul apărut în publicaţia britanică aduce prejudicii de imagine serioase atât unităţii medicale, cât şi întregului sistem sanitar românesc.

Potrivit sursei citate, spitalul de Copii "Marie Curie" este una dintre cele mai importante unităţi medicale pentru copii din România, în care activează un corp medical recunoscut pentru profesionalismul şi performanţele sale.

În ceea ce priveşte secţia de chirurgie cardiovasculară, Ministerul Sănătăţii susţine demararea activităţii în această secţie, la fel cum a susţinut şi toate demersurile realizate în vederea organizării acesteia.

În acest sens, au fost alocate fonduri importante pentru achiziţia de aparatură medicală şi, încă de anul trecut, au fost deblocate 22 posturi pentru realizarea angajărilor necesare.

Am avut o întâlnire cu dr. Cîrstoveanu şi acesta neagă că a făcut afirmaţii de o asemenea gravitate. La noi sunt trataţi toţi pacienţii, avem pacienţi din toate categoriile sociale, iar acum sunt mai mulţi sunt cei fără posibilităţi. Nu cred că a plecat cineva netratat. (Cătălin Smarandache)

Managerul unităţii, dr. Gabriel Smarandache, a declarat că va face o analiză a declaraţiilor dr. Cătălin Cîrstoveanu, apărute în cotidianul englez.

"Am avut o întâlnire cu dr. Cîrstoveanu şi acesta neagă că a făcut afirmaţii de o asemenea gravitate. La noi sunt trataţi toţi pacienţii, avem pacienţi din toate categoriile sociale, iar acum sunt mai mulţi sunt cei fără posibilităţi. Nu cred că a plecat cineva netratat", a spus dr. Smarandache.

Corupţia este una din racilele sistemului medical românesc şi una din cauzele nivelului ridicat de mortalitate infantilă în România - este concluzia la care a ajuns un corespondent al AP, care a stat de vorbă pe această temă cu şeful secţiei terapie intensivă neonatală din cadrul Spitalului clinic de urgenţă pentru copii "Maria Sklodowska Curie", medicul Cătălin Cîrstoveanu.

Spitalul poate oferi servicii medicale la standarde înalte, însă nicio intervenţie dificilă nu a fost efectuată la respectiva unitate medicală din cauza corupţiei practicate în sistem, a opinat medicul român.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor