Fuga lui Popoviciu. România Curată: SRI dă vina pe CCR, dar uită să spună că...

Condamnat în ţară la 7 ani de închisoare cu executare în dosarul "Ferma Băneasa", afaceristul Puiu Popoviciu se află în acest moment în libertate, în Londra. În acest context se ridică întrebarea: de ce nu a fost instituită o măsură preventivă în cazul său pe durata judecării procesului?
Sigla SRI.
Sigla SRI. (Epoch Times România)

Principalul serviciu de informaţii al ţării, SRI, susţine într-un răspuns trimis publicaţiei România Curată că nu a informat Justiţia privind intenţiile lui Puiu Popoviciu de a se sustrage executării pedepsei întrucât nu îi mai permite Curtea Constituţională.

„Realizarea supravegherii (video, audio sau prin fotografiere) constituie procedee probatorii şi nu pot fi aduse la îndeplinire de nicio structură a SRI, la realizarea lor putând participa numai organele de urmărire penală (poliţia şi parchetele – n.r.)”, arată SRI.

Serviciul uită însă să spună că este obligat să acţioneze în chestiunile ce ţin de siguranţa naţională - faptele de mare corupţie fiind ameninţări la aceasta - şi de buna funcţionare a Justiţiei. Astfel că decizia CCR nu vizează cazurile ce ţin de securitatea naţională.

Puiu Popoviciu a plecat din ţară, perfect legal, neavând nicio interdicţie, cu 2 luni înainte de verdictul definitiv. Nu avea nicio măsură preventivă, nici măcar interdicţia de a părăsi ţara. După două luni a primit 7 ani de detenţie, fiind găsit vinovat pentru o fraudă imobiliară de 130.000.000 de euro!

Ca să fie împiedicat, ar fi trebuit ca procurorii DNA să fi solicitat instanţei o măsură preventivă pe durata judecării apelului. Dar pentru a cere asta – mai ales în condiţiile unuia ca Popoviciu, care s-a prezentat la fiecare termen al procesului – le-ar fi trebuit informaţii privind intenţiile lui de a se sustrage de la executarea pedepsei, după o foarte probabilă condamnare definitivă.

Pentru a citi în continuare articolul intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne