Turcan: În loc să-l demită în direct pe Pop, Tudose i-a pus o întrebare în băşcălie şi cu asta basta

Deloc mulţumită de faptul că elevii claselor a V-a nu vor avea manuale în primele două luni de şcoală, fosta şefă PNL Raluca Turcan a opinat că se impune demisia "ministrului incapabil" al Educaţiei, Liviu Pop.
Raluca Turcan(Presedinte PNL),
Raluca Turcan(Presedinte PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Elevii de clasa a V-a nu vor avea manuale pe bănci, în prima zi de şcoală, ci „soluţii de rezervă” mulţumită ministrului PSD al Educaţiei, Liviu Pop, şi-a exprimat nemulţumirea, pe pagina sa de Facebook, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.

Liviu Pop, ministrul Educaţiei, 9 august 2017: „Vreau să îi asigur pe toţi elevii şi părinţii că vom avea manuale de clasa a V-a în 11 septembrie. Avem soluţia de rezervă. Manualele vor fi pe bănci, nu e nevoie să îmi dau demisia”.

Liviu Pop, chestionat de premierul Mihai Tudose, în debutul şedinţei de guvern, 18 august 2017: „Mai pe româneşte, toate manualele cu excepţia clasei a V- a sunt deja în scoli. La clasa a V-a, pentru primele două luni avem soluţia de rezervă, cu îndrumarele pentru fiecare elev, în aşa fel încât, odată cu finalizarea contestaţiilor pe care editurile le-au făcut, să integrăm manualele în timpul anului şcolar”.

„Aşadar, elevii de clasa a V-a nu vor avea manuale pe bănci, în prima zi de şcoală. Vor avea ”soluţia de rezervă”: nişte biete îndrumare (ce-or fi însemnând ele?!), dacă le vor avea şi pe acelea. În loc să-l demită în direct şi fără alte ”soluţii de rezervă”, premierul i-a pus ministrului incapabil o întrebare în băşcălie şi cu asta basta. Vor merge cu alai şi pompă să deschidă noul an şcolar”, a comentat Raluca Turcan situaţia.