Tic tac... Directori ai Tel Drum audiaţi la DNA

Directorii Tel Drum, societate abonată la contracte cu statul despre care se spune că ar fi deţinută de Liviu Dragnea prin acţiuni la purtător, s-au prezentat vineri în faţa procurorilor anticorupţie.
Justiţia
Justiţia (Shutterstock)

Petre Pitiş, directorul celebrei societăţi Tel Drum, precum şi Florea Neda, fost director al aceleiaşi societăţi, s-au prezentat vineri la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a fi audiaţi de procurori într-un dosar în care se investighează fapte de corupţie, relatează Agerpres.

Reamintim că pe 7 iulie, DNA informa că a demarat o anchetă in rem, după dezvăluirile publicate de Rise Project legate de conexiunile între şeful PSD, Liviu Dragnea, şi firma Tel Drum. Practic, jurnaliştii de la RISE au dezvăluit că Tel Drum este deţinută, prin acţiuni la purtător, chiar de Liviu Dragnea, lucru pe care preşedintele PSD l-a negat vehement.

"O parte dintre aspectele conţinute în investigaţia jurnalistică publicată la data de 6 iulie 2017 fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA. În acest dosar, constituit pe baza de sesizare din oficiu, procurorii au dispus, la data de 19 februarie 2016, începerea urmăririi penaleii in rem (faţă de fapte) sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei", preciza pe 7 iulie DNA.