Tudose, mulţumit de ANAF: E prima dată când şi-au îndeplinit planul, au făcut şi depăşire

Premierul Mihai Tudose se declară mulţumit de prestaţia noii conduceri a Fiscului, instituţia pe care îşi bazează încasările de la buget.
Mihai Tudose
Mihai Tudose (Florin Chirila/Epoch Times)

Este pentru prima dată când Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi-a îndeplinit planul, ba chiar l-a şi depăşit, şi-a exprimat satisfacţia vineri, în deschiderea şedinţei de Guvern, premierul Mihai Tudose.

"Felicitări domnule ministru de Finanţe pentru activitatea ANAF-ului în ultima lună. Este prima dată când şi-au îndeplinit planul, au făcut şi depăşire de plan, deci se poate. Chiar se poate, nu?", a declarat Mihai Tudose, citat de Agerpres.

Ministrul de Finanţe i-a mulţumit premierului pentru aprecieri şi şi-a exprimat spranţa că lucrurile vor merge în continuare în această direcţie.

"Sperăm să continuăm în aceeaşi notă şi în lunile următoare", a precizat Ionuţ Mişa.

Nu demult, Tudose a primit mână liberă de la liderul PSD Liviu Dragnea să schimbe conducerea ANAF, în contextul nemulţumirilor sale privind scăderea încasărilor de la buget.

Primul care a zburat din post (dar a aterizat tot pe unul "călduţ" în cadrul instituţiei) a fost chiar şeful Fiscului, Bogdan Stan, al cărui nume este asociat cu celebra companie Tel Drum din Teleorman, pe care l-a înlocuit cu o tehnocrată din domeniu.