Frank-Walter Steinmeier: Germania va susţine agenda reformatoare a preşedintei Maia Sandu

Maia Sandu a impresionat cu programul de reforme prezentat, pentru toate domeniile - economie, politică, justiţie, a afirmat Steinmeier.
Maia Sandu şi Frank-Walter Steinmeier, Berlin
Maia Sandu şi Frank-Walter Steinmeier, Berlin (presedinte.md)

Preşedintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier a menţionat că vizita Maiei Sandu la Berlin, chiar în debutul mandatului ei de preşedinte, este un semnal al relaţiei strânse dintre Germania şi Republica Moldova. Acesta a dat asigurări că ţara sa va susţine agenda reformatoare a preşedintei Maia Sandu.

„Cursul reformator curajos pe care l-aţi ales şi pe care-l reprezentaţi evidenţiază faptul că relaţiile dintre Germania şi Republica Moldova pot deveni şi mai strânse în anii ce vor urma”, a adăugat preşedintele federal, menţionând că în ultimele săptămâni a observat că multor actori politici de la Chişinău le lipseşte respectul faţă de Constituţie şi faţă de instituţiile constituţionale ale ţării. „Sper că rezultatul alegerilor parlamentare să creeze claritate şi să netezească calea în acest sens.”

În concluzie, Frank-Walter Steinmeier a ţinut să sublinieze că preşedintele Maia Sandu i-a impresionat cu programul de reforme pe care l-a prezentat şi care se extinde asupra tuturor domeniilor - economie, politică, justiţie. „Un program reformator pentru care declar respectul absolut. Noi vă sprijinim.”

Şefa statului i-a mulţumit preşedintelui federal Steinmeier pentru sprijinul Germaniei în depăşirea crizei pandemice şi asistenţa pentru dezvoltare oferită Republicii Moldova pe parcursul anilor.

În cadrul conferinţei de presă comune, Maia Sandu a notat că Germania a fost dintotdeauna un partener de încredere pentru Republica Moldova. Asistenţa germană, oferită prin intermediul Ministerului Federal al Cooperării Economice şi Dezvoltării şi prin Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei sprijină programe de infrastructură, eficienţă energetică şi dezvoltare locală şi regională în comunităţile din Moldova, sprijină reforme importante în economie şi sectorul sănătăţii. În 20 de ani, asistenţa germană pentru Moldova a depăşit 290 de milioane de euro.

Preşedinta Moldovei, Maia Sandu, este în Germania, la invitaţia omologului său de la Berlin, Frank-Walter Steinmeier.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe