Francezii au exprimat un vot de criză, spune Sarkozy

Nicolas Sarkozy. (Marc Piasecki / Getty Images)
Epoch Times România
23.04.2012

Francezii au exprimat un vot de criză duminică, a apreciat preşedintele în exerciţiu al Franţei, Nicolas Sarkozy, în discursul rostit după anunţarea primelor rezultate oficiale ale alegerilor de duminică.

"Cu o rata de participare de peste 80%, francezii au dat măsura alegerii istorice pe care o au de făcut pentru alegerile prezidenţiale", a declarat Sarkozy în faţa susţinătorilor săi, reuniţi la Paris.

"Francezii au exprimat un vot de criză, mărturie a îngrijorării lor, suferinţelor lor şi a temerilor lor în faţa acestei lumi noi, care este în curs de a apărea. Aceste angoase, aceste suferinţe, le cunosc. Aceste angoase, aceste suferinţe le înţeleg. Se referă la respectarea frontierelor noastre, lupta fermă împotriva delocalizării, controlul imigraţiei, valorizarea muncii, securitatea pentru noi şi pentru familiile noastre. Ştiu că în această lume care se mişcă atât de repede, îngrijorarea compatrioţilor noştri de a-şi păstra modul de viaţă este chestiunea centrală ale acestor alegeri", a adăugat preşedintele în exerciţiu.

"A venit momentul crucial, cel al confruntării proiectelor şi alegerii personalităţilor. Este vorba de desemnarea celui care va purta responsabilitatea pentru ţara noastră şi care va trebui să apere francezii în următorii cinci ani.", a precizat el, propunândă organizarea "a trei dezbateri pe probleme economice şi sociale, ale socieăţii şi politicii internaţionale".

"Francezii au dreptul la adevăr. Nimeni nu are dreptul să se eschiveze (...) Îmi voi preciza din nou propunerile. (...) Mă voi adresa poporului francez, întregului popor francez", a afirmat Sarkozy.

"Putem aborda al doilea tur cu încredere şi le cer acum tuturor francezilor care pun iubirea de ţară deasupra oricărei consideraţii partizane să se unească şi să mi se alăture", a conchis el.

Candidatul socialist Francois Hollande a obţinut 28% din voturi în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa, ce a avut loc duminică, fiind urmat, la diferenţă de două puncte procentuale, de preşedintele în exerciţiu Nicolas Sarkozy, arată primele rezultate oficiale, citate de BBC News.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor