Hollande afirmă că este candidatul cel mai bine plasat pentru a deveni preşedinte

Francois Hollande. (THIERRY ZOCCOLAN / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
23.04.2012

Candidatul socialist la alegerile prezidenţiale din Franţa, Francois Hollande, se declară candidatul cel mai bine plasat pentru a deveni preşedinte, după ce a câştigat primul tur de scrutin, cu 28,3% din sufragii.

"Francezii s-au mobilizat masiv la prezidenţiale, cu o rată de participare rară, de 80%", a spus el în faţa suţinătorilor reuniţi la Tulle, fieful său.

Hollande le-a mulţumit alegătorilor care, "prin sufragiul lor", i-au permis să ajungă pe prima poziţie după primul tur de scrutin, "o poziţie care onorează şi obligă".

"Primul tur a reprezentat o sancţiune" pentru puterea actuală, a adăugat el, precizând că preşedintele în exerciţiu a " făcut jocul extremei-drepte" pe tot parcursul campaniei electorale.

"În această seară devin, prin votul francezilor, candidatul tuturor forţelor care vor să închidă un capitol şi să deschidă un altul, în care vor fi mobilizate toate atuurile Franţei. Mă gândesc la tineret, care aşteaptă să i se acorde, în sfârşit, locul potrivit, iar eu o voi face", a afirmat socialistul.

"La finalul acestui prim tur, sunt candidatul unirii pentru schimbare. Această unire trebuie să fie cea mai amplă posibil, vizează de acum forţele de stânga şi ecologiştii, al căror reprezentant sunt în prezent", a precizat el, după ce candidatul de extremă-stânga Jean-Luc Melenchon, şi-a îndemnat susţinătorii să voteze împotriva lui Sarkozy, în timp ce candidata stângii, Eva Joly, a pledat pentru Hollande.

"Sunt candidatul unirii tuturor cetăţenilor care vor o republică, în sfârşit, exemplară, care vor imparţialitatea statului, care vor ca interesul general să prevaleze în faţa privilegiilor", a adăugat el.

Hollande a promis duminică seară şi reorientarea Europei "pe calea creşterii economice şi a înfiinţării de locuri de muncă".

"Schimbarea este în curs şi nimic nu o va opri", a conchis el.

Potrivit celui mai recent exit-poll realizat de IPSOS pentru France 24, Francois Hollande a primit 28,38% din voturi în primul tur al alegerilor prezidenţiale, fiind urmat de Nicolas Sarkozy cu 26,1%,

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor